Як правильно зберігати рис, щоб уникнути отруєння

Рис дуже популярний у світі завдяки простоті та швидкості приготування. Крім того, він може добре зберігатись протягом тривалого часу, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Якщо зберігати рис неправильно, у ньому може з’явитись цвіль або ж комахи. Білий рис зберігається довше, ніж коричневий. Це тому, що коричневий рис має більший вміст жирів, що скорочує термін його зберігання. Білий рис може зберігатись 3-4 роки, а коричневий – не більше 8 місяців у шафці і не більше року у холодильнику.

Ось кілька порад, які допоможуть вам надовго зберегти рис свіжим:

Придбайте герметичні ємності. Найпростіший спосіб запобігти псуванню рису – це тримати його в герметичній тарі. Вибирайте скляну тару або якісну пластикову ємність. Це захистить рис від вологи і допоможе йому залишатись свіжим.

Покладіть у контейнер висушений перець чилі. Висушений перець чилі теж допомагає захистити рис від цвілі та комах. Просто покладіть у тару, в якій ви зберігаєте рис, кілька висушених перчин та герметично її закрийте.

Заморозьте його. Інший спосіб збереження рису – це заморожування. Просто перекладіть порцію рису в призначену для морозилки тару і заморозьте її. Ви можете взяти з банки невелику кількість рису, коли потрібно, а решта залишиться захищеною від комах та цвілевих грибів.

Рис – це крохмалистий продукт, який є сприятливим для розмноження бактерій середовищем. Якщо його неправильно зберігати, він може швидко зіпсуватись.

Якщо рис починає висихати, з’являється цвіль, прогірклий запах або змінюється його колір, це означає, що рис зіпсований. Коли ви помітите міль у контейнері, перше, що вам потрібно зробити, це викинути рис. Приготування такого рису збільшує ймовірність харчового отруєння. Перед тим, як зберігати в цій тарі свіжий рис, обов’язково очистьте ємність належним чином.

Поділись


Новини партнерів