5 корисних закусок, які допоможуть побороти відчуття голоду

Мільйони людей у світі змушені були перейти на дистанційну роботу та навчання через пандемію COVID-19. Окрім великої кількості часу, проведеного у спортивних штанах та піжамах, це призвело також до формування невпорядкованих харчових звичок, що неминуче позначається на здоров’ї, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Те, що ми постійно тягнемось по улюблені закуски, які знаходяться у вільному доступі, коли не потрібно керуватись нормами поведінки на робочому місці, цілком нормально. Хоча важко вибрати корисні закуски під час роботи вдома, дослідження Національної медичної бібліотеки показують, що вибір поживних продуктів з з високим вмістом клітковини та білків для перекусів допомагає довше відчувати себе ситими і зменшує кількість спожитих за день калорій.

Ось кілька корисних закусок, які можна легко тримати під рукою:

Горіхи та сухофрукти. Це чудовий варіант закуски, який довго зберігається і може забезпечити вас усіма трьома макроелементами. Більше того, горіхи та сухофрукти багаті на клітковину, які можуть допомогти зменшити відчуття голоду між основними прийомами їжі.

Смажений нут. У цій закусці великий вміст білка, клітковини та кількох важливих вітамінів та мінералів. Насправді в половині склянки (125 грамів) нуту міститься 5 грамів клітковини і 10 грамів білка. Крім того, нут містить незамінні амінокислоти та високоякісний білок. Ця закуска допомагає тривалий час залишатись ситими і сприяє зниженню ваги.

Яблука з арахісовим маслом. Це смачна та ситна закуска, що містить багато білка та корисних жирів. У яблуках багато клітковини та води, що робить їх ситними. Арахісове масло, з іншого боку, забезпечить вас великою кількістю здорових вуглеводів, клітковини, корисних жирів і білка.

Вівсянка і домашні злакові батончики. Овес і гранола містять вітаміни, мінерали та антиоксидантні рослинні сполуки, які допомагають регулювати вагу, знижуючи рівень цукру в крові та зменшуючи ризик серцевих захворювань. Така закуска зміцнить ваш імунітет та допоможе вам залишатися ситими протягом тривалого часу.

Попкорн. Попкорн – це ситна закуска, що містить багато клітковини і мало калорій. 16 грамів (2 склянки) попкорну містять 62 калорії, 12 грамів вуглеводів, 2 грами клітковини та декілька вітамінів та мінералів. Більше того, попкорн містить антиоксиданти під назвою поліфеноли, які можуть захистити вас від хронічних захворювань, таких як хвороби серця.

Поділись


Новини партнерів