5 здорових продуктів, яких варто уникати, якщо ви хочете схуднути

Ми всі знаємо, що для успішного схуднення потрібно поєднувати здорове та збалансоване харчування з регулярними фізичними вправами. Але часто продукти, які традиційно вважаються здоровими, аж ніяк не сприяють зниженню ваги. Дієтолог Сьюзі Боррелл назвала кілька популярних “здорових продуктів”, з якими потрібно бути обережними, якщо ви хочете схуднути, пише Жіночий світ з посиланням на The Sun.

Вона зауважила, що потрібно врахувати реальних харчовий профіль усіх продуктів, які ви споживаєте. Приміром, кількість цукру на одну порцію може значно перевищувати денну норму.

Ось 5 популярних продуктів, які можуть заважати вам схуднути:

Смузі. Смузі містять багато важливих вітамінів та мінералів, але разом з тим у них може бути величезна кількість цукру. Да даними Британської Служби охорони здоров’я, дорослій людині потрібно не більш, ніж 30 г цукру на день, а дітям – 24 г. Так, цукор у фруктових смузі натуральний, а не рафінований, однак лише в одній склянці смузі його може міститись до 80 г! Боррелл додала, що хоча окремі продукти, з яких готують смузі здорові та корисні, не варто змішувати їх надто багато. Корисне смузі повинно містити не більш, ніж 3-4 інгредієнти.

Коричневий рис. Вуглеводи є важливою складовою будь-якої дієти, і NHS зазначає, що третину вашого раціону має складати їжа з високим вмістом вглеводів, як картопля, хліб, рис та макарони. Сьюзі сказала, що коричневий рис корисніший за білий, однак він також доволі калорійний. Одна чашка вареного коричневого рису містить майже 40 г вуглеводів. Це еквівалент 3-4 скибочок білого хліба, який не рекомендують їсти тим, хто хоче схуднути. Якщо ви хочете продовжити вживати рис, контролюйте розмір порцій та доповнюйте його овочами.

Соуси. Соуси можуть робити ваші страви смачнішими, але вони також містять багато жиру та цукру, і суттєво збільшують калорійність їжі. Тому намагайтесь обмежитись 1-2 столовими ложками соусів на порцію страви і ретельно перевіряйте етикетки соусів, які ви купуєте у магазині.

Сухофрукти. Часто сухофруктами рекомендують доповнювати каші та десерти, однак доктор Боррелл каже, що у них величезна концентрація цукру та висока калорійність. Якщо ж ви хочете задовольнити свій потяг до солодкого, оберіть свіжі фрукти. Кількість цукру у шматочку свіжого фрукта та у пакетику сухофруктів буде однаковою, але свіжі фрукти знижують ризик переїдання, адже містять багато вологи.

Низькокалорійні чіпси. За останні кілька років у картопляних чіпсів з’явилось багато альтернатив у вигляді чіпсів з фруктів та овочів. Вони справді менш калорійні, але це не означає, що вони корисніші. За словами Боррелл, це часто закуски з низьким вмістом поживних речовин. Якщо ж ви хочете перекусити чимось подібним, зупиніть свій вибір на звичайному попкорні.

Поділись


Новини партнерів