Яка проста вправа допоможе вам позбутись жиру в зоні живота

Якщо через пандемію або погану погоду ви не можете більше займатись спортом на вулиці чи в спортзалі, для вас є чудове рішення. Дослідження, проведене корейськими науковцями, показало, що виконуючи просту вправу протягом 10 хвилин щодня, ви зможете позбутись жиру в зоні живота. Мова йде про підйом сходами, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Дослідження було опубліковано у The Korean Journal of Sports Medicine, у ньому взяли участь четверо людей із зайвою вагою, які вели сидячий спосіб життя. Двічі на день вони ходили сходами без перепочинку протягом п’яти хвилин. Їм дозволялось не поспішати ані при підйомі вгору, ані при спуску вниз.

Через три тижні вчені виявили, що учасники в середньому позбулися 3,30 кілограмів ваги та 2,50 кілограмів жиру. Незважаючи на те, що експеримент проводився на невеликій вибірці людей, він показує, що ходіння сходами допомагає покращити загальну фізичну форму та збільшити силу м’язів ніг.

Щоб відчути переваги для здоров’я, швидко підніміться сходами і зійдіть вниз у помірному темпі. Цю вправу потрібно повторювати протягом 5 хвилин без перепочинку. Якщо ж у вашому будинку немає сходів, ви можете ходити рівною поверхнею протягом 30 хвилин, змінюючи темп. 5 хвилин легкого темпу чергуйте з 1 хвилиною швидкої ходьби.

Такі високоінтенсивні тренування також допомагають збільшити чутливість до дії інсуліну. За даними скандинавського дослідження, люди з діабетом 2 типу, які протягом двох тижнів виконували вправи високої інтенсивності демонстрували кращу чутливість до інсуліну, ніж ті учасники, які виконували менш інтенсивні вправи.

Поділись


Новини партнерів