Що можна і чого не варто їсти при високому рівні сечової кислоти в організмі

Сечова кислота – це природний побічний продукт перетравлювання їжі, багатої на пурини. Пурини – це хімічні сполуки, що складаються з атомів вуглецю та азоту, які розщеплюються в організмі. Тим не менш, коли ми вживаємо надмірну кількість продуктів з високим вмістом пуринів, це може призвести до підвищення рівня сечової кислоти в організмі, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Підвищений рівень сечової кислоти в крові також може спричинити подагру. І дотримання здорових харчових звичок є надзвичайно важливим, коли ви хочете цього уникнути.

Люди, які страждають від підвищеного рівня сечової кислоти, повинні бути надзвичайно уважними до свого харчування. Окрім того, що їм потрібно уникати багатих на пурини продуктів, їм також потрібно утримуватись від вживання жирної їжі, оскільки вона може позначитись на здатності організму виводити сечову кислоту.

Також потрібно скоротити вживання алкогольних напоїв і пити більше води. Це допоможе розбавити сечу та полегшити виведення з тіла сечової кислоти.

До продуктів, яких варто уникати, належать:

М’ясо. Уникайте вживання червоного м’яса, субпродуктів, м’ясного фаршу та морепродуктів, таких як скумбрія, сардина та інші.

Бобові. Бобові багаті на білок і допомагають забезпечити організм енергією. Однак, якщо у вас підвищений рівень сечової кислоти в організмі, їх варто уникати.

Солодкі напої. Солодкі газовані напої – це продукт, який посилює симптоми багатьох станів і хвороб, в тому числі підвищеного рівня сечової кислоти та подагри.

До продуктів, як варто включити в раціон, належать:

Яблучний оцет. Яблучний оцет містить яблучну кислоту, яка не тільки розщеплює сечову кислоту, але і виводить її з організму.

Ягоди. Ягоди багаті на сполуки під назвою антоціани, тому вони допомагають зменшити біль у суглобах, викликаний високим рівнем сечової кислоти в організмі.

Продукти з цільного зерна. Цільнозернові продукти містять велику кількість клітковини, яка поглинає надлишок сечової кислоти та допомагає контролювати її рівень у крові.

Лимони. Лимони – це гарне джерело лимонної кислоти, яка розчиняє надлишок сечової кислоти в організмі.

Поділись


Новини партнерів