Дерматолог розповіла, чи потрібно зберігати креми в холодильнику

Правильний режим догляду за шкірою вкрай необхідний, якщо ви хочете зберегти її здоров’я та красу. Однак, це спрацює тільки тоді, коли ви зберігаєте свої продукти для обличчя правильно. Крем або лосьйон – це основні продукти, які застосовують усі. І багато хто воліє зберігати їх у холодильнику. Однак, чи справді їх можна зберігати при низьких температурах? Дерматолог Рашмі Шетті дала кілька порад, як правильно зберігати та використовувати засоби для догляду за шкірою, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

Як же зрозуміти, чи крем ще придатний до використання? Найпростіший спосіб – це перевірити зазначений на упаковці термін придатності. Якщо дата стерлась чи була зазначена на коробці, яку ніхто не зберігає, зверніть увагу на текстуру крему. Він має бути однорідним. Якщо текстура крему викликає підозри, краще ним не користуватись. Якщо ви помітили, що він розшарувався на густий білий шар та шар прозорої рідини, це означає, що термін придатності такого засобу вийшов. Зміна кольору та запаху також є сигналом, що крем чи лосьйон пора викинути.

Доктор Шетті рекомендує зберігати окремо доглядову та декоративну косметику. Якщо після того, як ви скористались тюбиком крему і на носику залишилось трохи продукту, не залишайте його там. Обов’язково витріть носик тюбика перед тим, як його закрити.

Якщо крем випускається в баночці, набирайте його не пальцями, а спеціальною лопаткою. Вона завжди повинна залишатись сухою та чистою. Якщо ж ви все-таки набираєте продукт руками, варто спершу їх ретельно вимити.

Щодо питання, чи варто зберігати креми в холодильнику, доктор Шетті однозначно каже, що ні. Більшість кремів та лосьйонів повинні зберігатись саме при кімнатній температурі. При занадто низьких чи надто високих температурах косметика просто втрачає свої властивості.

Крім того, вона радить не використовувати один крем занадто довго. Якщо ви не використали засіб протягом року, краще викинути його, адже там накопичуються бактерії, які можуть нашкодити вашій шкірі.

Поділись


Новини партнерів