Що станеться з організмом, якщо кожного дня пити пиво

Пиво – це один з найпопулярніших алкогольних напоїв у світі. Багато людей полюбляє випити банку холодного пива увечері після важкого та виснажливого дня, щоб розслабитись і подолати стрес. При вмісті алкоголю лише 5-12%, пиво вважається менш шкідливим, ніж інші спиртні напої. Кілька досліджень навіть свідчать, що вживання пива може збільшити тривалість життя, зменшити біль і скоротити ризик серцевих захворювань, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Але попри це ви не повинні забувати, що певна кількість алкоголю у пиві все ж таки міститься, і вживаючи його регулярно і у великих кількостях ви ризикуєте зіткнутись з деякими побічними ефектами.

Ось що може трапитись, якщо ви будете пити пиво кожного дня:

У вас з’явиться “пивний живіт”. Пиво має відносно низький вміст алкоголю, але це доволі калорійний напій. 0,5 л пива містить приблизно 150 калорій, і що більше пива ви п’єте, то більше калорій споживаєте. Більшість людей випиває більше одного келиха пива, що може позначитись на їхній вазі. Калорії, отримані з алкоголю, як правило, накопичуються у вигляді вісцерального жиру, що і призводить до появи “пивного живота”. Щоб уникнути цього, обмежтесь одним келихом пива за раз.

Здоров’я вашого серця погіршиться. Декілька досліджень доводять, що вживання пива корисне для здоров’я серця, але якщо ви ним зловживатимете, то отримаєте цілком протилежний результат. Велика кількість пива може пошкодити серцевий м’яз, збільшуючи ризик інсульту, підвищення кров’яного тиску, діабету 2 типу та фібриляції передсердь. Ризик вищий навіть у тих, хто п’є алкогольні напої щотижня (два рази на тиждень) у порівнянні з тими, хто вживає алкоголь рідко. Це пов’язано з різкими коливаннями рівня артеріального тиску.

Ваші нирки можуть постраждати. Два напої на день для чоловіків та один для жінок – така доза алкоголю вважається помірною. Її перевищення може призвести до небажаних наслідків. Наприклад, вживання міцного пива може стати причиною гіпертонії та захворювань нирок. Пиво – сечогінний напій, який створює додаткове навантаження на нирки. Це також може призвести до зневоднення. У довгостроковій перспективі це може пошкодити нирки, що призведе до сечокам’яної хвороби або ниркової недостатності.

Це може призвести до дефіциту певних вітамінів. Регулярне вживання пива може збільшити потребу організму у певних вітамінах та мінералах. Коли ці потреби не задовольняються, це почне позначатись на загальному здоров’ї. Для метаболізації алкоголю наше тіло потребує додаткових поживних речовин, таких як деякі вітаміни групи В. Ми можемо легко отримувати поживні речовини з їжею, але організм повинен докласти багато зусиль, щоб засвоїти їх, аби задовольнити потреби, які збільшились. У довгостроковій перспективі це може призвести до авітамінозу і навіть порушити внутрішні функції організму.

Ваш сон погіршиться. Алкоголь і гарний нічний сон несумісні. Результати деяких досліджень свідчать про те, що вживання пива, безсумнівно, може допомогти людині швидко заснути, але сон буде неглибоким і не забезпечить достатнього відпочинку. Це призведе до сонливості, погіршення концентрації та втоми наступного дня. Алкоголь не тільки порушує сон, а ще й погіршує настрій. Дехто через зловживання алкоголем навіть страждає на безсоння.

Поділись


Новини партнерів