У зимовий сезон коренеплоди доступні майже скрізь. До них належать такі звичні нам усім продукти, як буряк та картопля. Морква – це один із коренеплодів, які люди люблять і широко вживають, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.
Під час пандемії пріоритетним стало зміцнення імунітету і загального здоров’я організму. Морква належить до продуктів, що сприяють зміцненню імунітету. Вона має високу поживну цінність і багато корисних властивостей.
Ось кілька переваг, які ви можете отримати, якщо включите моркву у свій раціон:
Зниження ваги. Морква має низьку калорійність і відрізняється ситністю, тому вона допомагає зменшити споживання калорій. 100 г моркви містить близько 40 калорій.
Здоров’я очей. Морква багата на поживні речовини і містить вітамін А, бета-каротин і лютеїн. Зробивши моркву частиною свого раціону, можна значно покращити здоров’я очей.
Здоров’я травної системи. Морква є багатим джерелом клітковини. Їжа з високим вмістом харчових волокон може сприяти зміцненню здоров’я травної системи, підтримуючи здоровий обмін речовин і покращуючи загальний стан здоров’я організму.
Регулювання рівня холестерину. Морква може допомогти зменшити нездоровий рівень холестерину в організмі, що, в свою чергу, може виявитись надзвичайно корисним для серця.
Покращення стану шкіри. Морква багата на клітковину та антиоксиданти. Вони можуть сприяти зміцненню здоров’я шкіри та волосся. Це одна з причин того, що косметичні компанії включають моркву у склад засобів, які покликані повернути шкірі сяйво.
Існують різні способи включити моркву у свій раціон. Ви можете робити з неї сік, додавати її в салати, рагу, супи, і нарешті просто їсти моркву сирою.
Морква – це надзвичайно корисний овоч, який легко включити в повсякденний раціон. Але попри всю користь, яку вона може принести вам, у деяких людей вона здатна викликати алергічну реакцію. Тому завжди потрібно стежити за своїм самопочуттям після виживання тих чи інших продуктів.