Що таке шоколадна дієта і як вона допомагає схуднути

Для того, щоб скинути зайву вагу, ми повинні поєднати правильне харчування та здоровий спосіб життя. Вважається, що ідеальним для схуднення є раціон з низьким вмістом жиру та вуглеводів, тобто з вашого меню повинні зникнути улюблені смаколики, такі як гамбургери та піца. Але є один продукт, який може бути винятком з цього правила – це шоколад, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Шоколад – це продукт, виготовлений з какао-бобів. І хоча в більшості з нас він асоціюється з десертами, сам по собі шоколад зовсім не солодкий, а навіть гіркий на смак. Однак, до нього додають цукор та інші підсолоджувачі, а також горіхи, насіння, сушені ягоди, тощо. Та шоколадна дієта для схуднення передбачає вживання саме чорного шоколаду, без добавок і з максимальним вмістом какао.

Згідно досліджень, шоколад активує центри задоволення у нашому мозку. Його споживання допомагає знизити рівень стресу і прискорити обмін речовин, а значить і схуднення.

Крім того, чорний шоколад має й інші переваги, як зменшення менструального болю  та захист клітин від шкідливого впливу вільних радикалів.

Коли про шоколадну дієту заговорили вперше, багатьох вона збентежила. Та зараз ця система харчування стає все популярнішою, її рекомендують деякі дієтологи. Вона передбачає помірне споживання чорного шоколаду.

Так ви зможете “обманути” свій організм і змусити його звикнути до скорочення споживання цукру. Темний шоколад з високим вмістом какао та меншим вмістом цукру – чудовий спосіб знизити потяг до солодкого, не порушивши дієти.

Як люди розрізняють “хороші” та “погані” вуглеводи, чи здорові та шкідливі жири, шоколадна дієта вимагає від вас розрізняти корисний і шкідливий шоколад.

Ось поради дієтолога, які допоможуть вам правильно включити шоколад у раціон:

  • Розрізняйте корисний та шкідливий шоколад
  • Контролюйте кількість шоколаду, який ви споживаєте
  • Вживайте саме шоколад, коли відчуваєте потяг до солодкого
  • Уникайте шоколаду, коли відчуваєте стрес та напругу
  • Вживайте шоколад в якості закуски перед тренуванням, щоб підвищити рівень енергії
Поділись


Новини партнерів