7 причин включити в раціон мускатний горіх

Здавна люди використовували спеції заради їхніх лікувальних властивостей. Багато з цих спецій і досі стоять на наших кухнях. Однією з них є мускатний горіх, відомий переважно своїм незвичним солодкуватим ароматом, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

На додаток до своїх ароматичних властивостей, мускатний горіх має величезний потенціал для терапевтичного застосування.

Швидкий темп сучасного життя та стрес, який ми увесь час відчуваємо, часто стають причиною безсонних ночей. Багато хто намагається боротись із цим за допомогою снодійних препаратів. Однак, можна також спробувати вирішити проблему безсоння за допомогою натуральних засобів.

Мускатний горіх може бути одним із таких засобів. Він заспокоює нерви, знімає тривогу і має інші переваги для здоров’я:

Він діє, як антидепресант. Сполуки, що містяться в мускатному горісі, допомагають організму вивільняти так звані “гормони щастя”. Вони піднімають настрій та допомагають знизити рівень стресу. Мускатний горіх – один з продуктів, який допомагає боротись з симптомами стресу та тривожності.

 Він допомагає при хронічних болях. Відомий факт, що біль є наслідком запалення або набряку. Ефірні олії мускатного горіха мають протизапальні властивості, які допомагають зменшити запалення в будь-якому м’язі або суглобі, тим самим зменшуючи біль в уражених ділянках.

Він допомагає боротись зі сторонніми агентами. Мускатний горіх має антибактеріальні та протимікробні властивості. Наприклад, він допомагає усунути неприємний запах з рота, який є наслідком накопичення бактерій у ротовій порожнині.

Він покращує травлення. Мускатний горіх сприяє секреції травних ферментів, які допомагають полегшити різні проблеми з травленням, як діарея, запор, здуття живота і навіть метеоризм.

Він допомагає контролювати артеріальний тиск. Численні мінерали, що містяться в мускатному горісі, такі як калій, залізо та марганець, відомі тим, що допомагають регулювати артеріальний тиск. Це сприяє зниженню навантаження на судини та зміцнює здоров’я серця.

Він сприяє росту волосся. Антимікробні властивості мускатного горіха допомагають очистити шкіру голови та запобігають появі лупи, тим самим запобігаючи втраті волосся та сприяючи його росту.

Він допомагає схуднути. Так як мускатний горіх допомагає покращити травлення та посилює метаболізм, він може сприяти зниженню та підтримці здорової ваги.

Але пам’ятайте – попри всі плюси, вживати мускатний горіх потрібно з обережністю. Надмірне вживання цієї спеції може призвести до нудоти, блювоти та навіть до галюцинацій.

Поділись


Новини партнерів