5 ознак, які можуть попередити вас про діабет

Пандемія COVID-19 відсунула інші хвороби на другий план, але вони нікуди не зникли. За даними ВООЗ на діабет страждають мільйони людей по всій планеті. Очікується, що в найближчі роки ця хвороба стане ще поширенішою, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Як і більшість хвороб, діабет має ряд симптомів, за якими його можна діагностувати. Однак, часто на них просто не звертають уваги.

Існує два типи діабету – діабет 1 і 2 типу. Інсулін відповідає за транспортування глюкози з крові в клітини. При цукровому діабеті 2 типу через зниження реакції клітин на інсулін ця функція порушується, що призводить до підвищення рівня цукру в крові. Деякі поширені причини діабету 2 типу включають генетику, ожиріння або надмірну вагу, резистентність до інсуліну та нестачу фізичної активності.

Ось симптоми діабету, на які варто звернути увагу:

Спрага. Високий рівень цукру в крові може спричинити зниження рівня вологи в організмі через часте сечовипускання. Це призводить до посиленої спраги, якщо нічого з цим не робити, ви ризикуєте зневоднити організм.

Втома. Через коливання рівня цукру в організмі людина може відчувати сильну втому, яка впливає на її повсякденне життя.

Голод. Так як глюкоза не переноситься в клітини, організм намагається компенсувати її нестачу їжею. Через це людина частіше відчуває голод, адже рівень глюкози в крові зростає, а клітини її не засвоюють.

Порушення зору. Це загальна ознака діабету 2 типу серед пацієнтів. Кровоносні судини в очах можуть пошкодитися через підвищений рівень цукру в крові. Помутніння зору – дуже поширений симптом. Якщо своєчасно не звернутись до лікаря, можлива і повна втрата зору.

Повільне загоєння ран. Від високого рівня цукру в крові можуть постраждати кровоносні судини. Це може призвести до уповільнення загоєння ран, що сильно збільшує ризик розвитку інфекцій.

Різні органи по-різному реагують на хвороби. Є й інші ознаки, на які ви можете звернути увагу, наприклад, втрата ваги, часте сечовипускання, біль у руках і ногах. Не ігноруйте їх і звертайтесь по медичну допомогу. Крім того, підтримуйте рівень вологи в організмі, дотримуйтесь збалансованої дієти і не забувайте про регулярні фізичні вправи.

Поділись


Новини партнерів