5 трав, які допоможуть вам зміцнити здоров’я серця

Серце – це один з життєво важливих органів нашого тіла. Воно транспортує кров, поживні речовини та кисень до всіх органів, а також переносить вуглекислий газ до легенів, що вивести його з організму. Тому так важливо вжити заходів, які допоможуть захистити серце від хвороб. Найпоширенішими факторами ризику серцевих захворювань є високий кров’яний тиск та підвищений рівень холестерину, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Захворювання серця залишаються найпоширенішою причиною смерті у світі. І запобігти їх розвитку можна за допомогою здорового харчування. Зокрема, деякі трави, що використовуються для поліпшення смаку та аромату страв у кухнях всього світу, можуть допомогти вам зміцнити здоров’я серця.

Ось 5 трав, які варто додати в свій раціон для поліпшення здоров’я серцево-судинної системи:

Коріандр. Коріандр, відомий також як кінза, має незвичайний свіжий смак, а також багато корисних властивостей. Наприклад, коріандр допомагає виводити надлишок натрію з організму, сприяє зниженню артеріального тиску та рівня холестерину у крові.

Чебрець. Чебрець – солона трава, що зустрічається у більшості частин світу. Його використовують для приготування великої кількості страв, а також у трав’яних чаях. Згідно з дослідженнями, чебрець може допомогти знизити високий кров’яний тиск. Підвищений артеріальний тиск є однією з основних причин та фактором ризику для багатьох захворювань серця, тому його слід постійно тримати під контролем.

Базилік. Базилік, який дуже часто використовується в італійській кухні, має багато переваг для здоров’я. Спеціальний сорт рослини, який називається Святий базилік або Тулсі, відомий завдяки своїм лікувальним властивостям. Базилік містить евгенол, який може блокувати кальцієві канали. Це сприяє зниженню артеріального тиску. Ефірні олії рослини також допомагають знизити рівень шкідливого холестерину та тригліцеридів у крові. Базилік багатий на магній, який може поліпшити кровотік, розслабити судини, зменшивши на тиск на їхні стінки.

М’ята. М’ята зазвичай використовується протягом літнього сезону в таких напоях, як лимонад та мохіто. Окрім виразного смаку, популярність м’яті забезпечує високий вміст антиоксидантів, які допомагають зменшити окислювальний стрес і знижують ризик серцевих захворювань.

Розмарин. Розмарин – ще одна трава, відома багатьма своїми корисними властивостями. Згідно з дослідженнями, розмарин може допомогти зменшити ризик серцевої недостатності, а також знижує імовірність серцевого нападу.

Крім того, фахівці наголошують на важливості регулярних фізичних вправ та збалансованого харчування для підтримки здоров’я серця та судин.

Поділись


Новини партнерів