Як позбутись рубців і плям від прищів

Хто з нас не стикався з прищами. Але навіть тоді, коли ви успішно з ними впорались, залишається ще одна проблема – сліди та рубці від прищів. Вони можуть зникати куди довше, ніж прищі, які викликали їх появу. Однак, ви можете вжити деяких кроків для того, щоб прискорити процес загоєння, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Ось кілька способів швидше позбутись слідів від прищів на вашому обличчі:

Не забувайте про сонцезахисний крем. Обов’язково наносьте засоби з SPF широкого спектру на обличчя перед виходом на вулицю. Свіжі рубці від прищів більш схильні до пошкоджень від сонця, ніж решта шкіри. Тому під впливом сонячного світла вони можуть стати темнішими та помітнішими.

Вибирайте засоби, які підходять для вашої шкіри. Шукайте засоби для догляду за шкірою з AHA (альфа-гідроксикислотою), гліколевою кислотою, BHA (бета-гідроксикислотою) та саліциловою кислотою. Від засобів для вмивання до ексфоліантів, регулярне використання цих інгредієнтів допоможе омолодити шкіру та освітлити сліди від прищів.

Використовуйте засоби з вітаміном С. Вітамін С може творити справжні дива для вашої шкіри. Він допомагає боротися з вільними радикалами і усуває пігментні плями на вашій шкірі. Придбайте сироватку з високою концентрацією вітаміну С або приготуйте домашні засоби , які його містять, щоб відчути його позитивні ефекти.

Зверніться до дерматолога. Якщо сліди від прищів довго не минають і ніщо не допомагає їх освітлити, зверніться до дерматолога. Він може допомогти підібрати процедури та засоби, які підійдуть саме вам.

Поділись


Новини партнерів