7 корисних продуктів з високою калорійністю

Не всі продукти харчування, які містять багато калорій, шкодять здоров’ю. Деякі з них навіть можуть допомогти вам схуднути та підтримувати здорову вагу, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Ось 7 висококалорійних продуктів, які насправді корисні для вашого здоров’я:

Кіноа. Кіноа – це калорійний продукт, який містить багато білка. Крім того, кіноа – це прекрасне джерело міді, заліза, тіаміну та вітаміну В6. В одній чашці кіноа (185 грамів) приблизно 222 калорії.

Чіа. Насіння чіа вважається одним з найкорисніших продуктів у світі завдяки високому вмісту жирних кислот омега-3 та білка. Але в той же час одна столова ложка насіння чіа містить понад 70 калорій.

Арахісове масло. 1 столова ложка арахісового масла містить приблизно 100 калорій. Воно багате на білки, клітковину, корисні жири і фітонутрієнти.

Йогурт. 3/4 склянки йогурту з повною жирністю містить 150 калорій. Та це багатий на білок продукт з низьким вмістом вуглеводів (мова йде про йогурт без наповнювача).

Фініки. Фініки від природи мають солодкий смак і можуть задовольнити ваш потяг до цукру. Також фініки містять багато клітковини. В той жек час, кожен фінік в середньому містить 23 калорії.

Горіхова суміш. Горіхи та насіння відомі своїми корисними властивостями. Вони містять клітковину, жирні кислоти омега-3, білка, магній, калій, тощо. При цьому 100 г горіхової суміші містить 462 калорії.

Оливкова олія. Оливкова олія – це прекрасне джерело мононенасичених жирів, які зміцнюють здоров’я серця. Однак, одна столова ложка цієї суперкорисної олії містить 120 калорій.

Поділись


Новини партнерів