5 домашніх засобів, які допоможуть позбутись болю в горлі

У холодний сезон можуть виникати і загострюватись найрізноманітніші проблеми зі здоров’ям. Наприклад, багато людей стикаються із болем в горлі протягом зими. Біль у горлі визначають як відчуття дискомфорту, яке може впливати на мовлення, ковтання та інші дії, які вимагають залучення гола. Можуть також з’являтись свербіж і подразнення, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Біль у горлі може заважати у повсякденному житті, однак його можна подолати. Ось кілька домашніх засобів, які здатні вам у цьому допомогти:

Солона вода. Вже дуже давно полоскання горла солоною водою є ефективним методом лікування болю в горлі. Окрім розщеплення слизу, вона також може допомогти знищити бактерії в горлі. Змішайте трохи солі з теплою водою і полощіть горло цією сумішшю.

Яблучний оцет. Антимікробні властивості яблучного оцту можуть полегшити симптоми болю в горлі. Він допомагає розщеплювати слиз і знищує бактерії, що викликають запалення в горлі.

Мед. Мед має протизапальні властивості, які можуть допомогти зменшити запалення в горлі, тим самим сприяючи зменшенню болю та подразнення. Ви можете додати трохи меду в теплу воду і випити її.

Ромашковий чай. Вживання теплих напоїв, безумовно, може допомогти полегшити біль у горлі. Чай з ромашки має протизапальні та антиоксидантні властивості, які можуть в значній мірі допомогти вам полегшити дискомфорт у горлі.

Лимон. Цитрусові, такі як лимони, містять лимонну кислоту, яка може допомогти розщепити слиз і полегшити біль у горлі. Крім того, вітамін С, що міститься в ньому, може сприяти зміцненню імунітету. Якщо ви страждаєте від болю в горлі, варто щоранку пити суміш теплої води та лимонного соку.

Для полегшення болю в горлі існують спеціальні препарати, та натуральні засоби також можуть допомогти. Крім того, намагайтесь пити достатню кількість води та за потреби придбайте зволожувач повітря, адже сухе повітря може додатково подразнювати горло.

Поділись


Новини партнерів