Японські науковці назвали простий спосіб зменшити стрес, пов’язаний з роботою

Вченіи з Університету Цукуби дослідили взаємозв’язок між стресостійкістю і частотою прогулянок по лісах або зелених зонах, щоб знайти легкі засоби боротьби зі стресом на робочому місці, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Робота викликає стільки стресу, що це стає глобальною проблемою охорони здоров’я. Вплив стресу на психічне та фізичне здоров’я також може знизити продуктивність праці та призвести до економічних втрат. Нове дослідження показало, що люди, які регулярно гуляють по лісах або у зелених зонах, можуть бути менш вразливими перед стресом.

Отримані дані вказують на переваги прогулянок в міських зелених зонах або в лісах для боротьби зі стресом. Було встановлено, що прогулянки лісом/зеленою зоною принаймні раз на тиждень корелюють з підвищенням стресостійкості. У дослідженні, опублікованому в Public Health in Practice, науковці під керівництвом професора Шинічіро Сасахари з Університету Цукуби проаналізували оцінки стресостійкості працівників, демографічні показники та частоту їхніх прогулянок зеленою місцевістю.

Дослідження показало, що такі фактори, як вища освіта та одруження, можуть підвищити стресостійкість, тоді як куріння та відсутність фізичних вправ можуть послабити її.

У дослідженні використовувались дані опитування понад 6000 японських робітників у віці від 20 до 60 років. Вчені розділили респондентів опитування на чотири групи залежно від частоти прогулянок лісом/зеленими зонами. Потім вони порівняли ці дані із такими показниками, як вік, дохід та сімейний стан, та з оцінками стресостійкості респондентів (низька, середня чи висока).

Люди, які найкраще протидіяли стресу, переважно гуляли озелененою місцевістю принаймні раз на тиждень. Цей ключовий висновок демонструє переваги екологізації міст – не лише екологічні, а й соціально-економічні.

Поділись


Новини партнерів