Як уникнути появи зморшок на шиї

На карантині багато людей почали приділяти більше часу догляду за своєю шкірою. Найбільше натуральних масок призначені для шкіри обличчя, адже саме її ми найбільше хочемо бачити пружною та гладенькою. В той же час, шкіра на шиї значно більш вразлива і потребує не меншого догляду, хоч про це замислюється не так багато людей, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Ось кілька порад, які допоможуть вам захистити шкіру на шиї від передчасного старіння та покращити її вигляд:

Не дивіться увесь час у телефон. Коли ви постійно дивитесь у низ, на шиї з’являються зморшки. У епоху, коли кожен тримає у руках смартфон майже увесь час, варто вжити заходів для того, щоб цього уникнути. Є вправи, які допомагають тонізувати шию та зняти з неї напругу. Можна просто намагатись менше користуватись телефоном, а також тримати його на рівні очей. Так вам не доведеться дивитись униз і на шкірі не з’являться заломи.

Щодня зволожуйте шкіру на шиї. Так само, як шкіра обличчя, рук і ніг, шкіра на шиї теж потребує щоденного зволоження. Це допомагає запобігти появі зморшок та заломів. Ви можете використовувати для шиї той же крем, що і для обличчя, але на ринку зараз доступні засоби, розроблені спеціально для шиї та зони декольте.

Не забувайте про захист від сонця. Не важливо, сонячний сьогодні день, чи похмурий, шкіра завжди потребує захисту від УФ-випромінювання. І шкіра на шиї не виключення. Вплив сонячного світла – це одна з найпоширеніших причин раннього старіння шкіри. Воно пошкоджує клітини шкіри та призводить до втрати пружності і обвисання шкіри.

Очищуйте шию перед сном. Це, звісно, займає трохи часу, але очищення шиї не менш важливе, ніж очищення обличчя. Якщо ви не приймаєте душ і не вмиваєтесь перед сном, забрудники, що накопичились на шкірі протягом дня, можуть стати причиною багатьох проблем зі шкірою.

Використовуйте процедури, які допомагають підтягнути шкіру на шиї. Приміром, хімічний пілінг та маски для шиї можуть допомогти розгладити і підтягнути шкіру, а також зробити її більш пружною.

Поділись


Новини партнерів