Навіщо нам потрібні вітаміни групи В

Усі вітаміни та мінерали важливі для нашого здоров’я. Однак деякі вітаміни мають більше значення, оскільки відіграють дуже важливу роль у нашій повсякденній діяльності. До таких вітамінів належать і вітаміни групи В, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Вітаміни групи В впливають на клітини нашого організму та метаболічні процеси, що в них відбуваються. Ці вітаміни необхідні нам щодня і ми повинні уважно стежити за рівнем їх споживання. Вітаміни групи В мають прямий вплив на клітини мозку, рівень енергії і наш метаболізм. Існують певні стани здоров’я, такі як ВІЛ, ниркові захворювання, алкогольна залежність та захворювання кишечника, які можуть перешкодити вашому організму засвоювати вітаміни групи B. Для підтримки здорового рівня цих поживних речовин в організмі вам необхідно харчуватись правильно та збалансовано.

До симптомів, які можуть свідчити про дефіцит вітамінів групи В, належать висипання на шкірі, втома та слабкість, анемія, депресія, нудота, спазми в животі, діарея, запор, оніміння в руках та ногах.

Медики рекомендують намагатись одержувати поживні речовини саме з харчових джерел, замість того, щоб приймати харчові добавки. Якщо ви помічаєте у себе такі симптоми, варто спробувати збільшити споживання продуктів, багатих на вітаміни групи В. Ось деякі з тих продуктів, які можуть забезпечити вас ними: молоко, сир, яйця, курятина, червоне м’ясо, цільні злаки, крупи, горіхи, сухофрукти, апельсини, банани, кавуни, риба, листяна зелень.

При достатньому рівні вітамінів групи В організм краще протистоїть різноманітним інфекціям, ріст клітин посилюється, рівень енергії в організмі зростає, робота мозку та нервів покращується, нормалізується травлення, зміцнюється здоров’я серцево-судинної системи, нормалізується гормональний фон, покращується здоров’я кісток та м’язів.

Поділись


Новини партнерів