Як зменшити прояви артриту у суглобах рук взимку

Артрит – це захворювання, що викликає запалення і біль у суглобах. Цей стан може впливати на різні суглоби тіла, включаючи коліна, стегна, щиколотки та зап’ястя. Симптоми артриту посилюються в зимовий сезон, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Артрит суглобів рук може сильно обмежувати наші рухи та ускладнювати щоденну діяльність. У холодну погоду буль у руках, спричинений артритом, може відчутно посилюватись. Також на суглоби та хрящі впливає падіння атмосферного тиску. Багато людей скаржаться на жорсткість та зниження рухливості суглобів у зимовий сезон.

Ось кілька порад, які допомагають контролювати ознаки артриту в суглобах рук у холодну погоду:

Фізичні вправи. Що більше ви рухаєте руками, то слабшим ставатиме біль. Стискайте руки у кулак, згинайте пальці, робіть нескладні розтяжки. Проконсультуйтесь із лікарем, він може порадити вам і інші варіанти вправ.

Тримайте руки в теплі. Низькі температури безпосередньо впливають на суглоби. Вам слід простежити, щоб руки залишались в теплі протягом зимового сезону. Не забувайте про рукавички, виходячи з дому. Зніміть їх, якщо вони змокли. Та розтирайте руки, якщо вони змерзли.

Теплова терапія. Тепло сприяє посиленню кровообігу. Ви можете використовувати грілку чи просто потримати якийсь час руки у гарячій воді.

Лікувальні мазі. Для контрою симптомів артриту, як біль і запалення, призначаються спеціальні мазі. Якщо лікар вам призначив мазь, використовуйте її за рекомендованим графіком.

Здорове харчування. Додайте в раціон продукти, які володіють протизапальними властивостями. Це можуть бути мед, ягоди, авокадо, куркума, виноград, червоне вино тощо.

Поділись


Новини партнерів