Фахівець розповів про незвичний спосіб використання кокосової олії

Наша ранкова рутина має значний вплив на стан нашого здоров’я. Зокрема, дуже важливим є догляд за зубами та порожниною рота. Дієтолог Ловнеет Батра радить замінити ваш звичайний ополіскувач для рота на кокосову олію, пише Жіночий світ.

Вона наголошує на тому, що необхідно правильно підібрати олію. Тоді вона допомагає зміцнити здоров’я ротової порожнини та запропонувати вам інші переваги. Ви можете використати кокосову олію холодного віджиму або кунжутну олію.

Перед чищенням зубів прополощіть рота 10 мл кокосової чи кунжутної олії протягом 15-20 секунд. Випльовувати її краще в смітник, бо раковина може засмітитись через олію.

Кокосова олія прекрасно очищує та знищує шкідливі бактерії в ротовій порожнині. Щоденне застосування кокосової олії може допомогти вам уникнути розвитку карієсу та появи неприємного запаху з рота.

Батра пояснює, що сьогодні ополіскувачі для рота дуже ефективні, але вони знищують не тільки шкідливі, а і корисні бактерії. Через це може постраждати мікробіом кишечника та ротової порожнини.

Ще одна відома перевага полоскання рота кокосовою олією полягає в тому, що вона допомагає збалансувати гормони, відбілює зуби та запобігає запаленню ясен. Це прекрасний спосіб видалити шкідливі бактерії, вони буквально змиваються з поверхні зубів, ясен та язика, і опиняються поза організмом, коли ви випльовуєте олію. При цьому ви ніяк не нашкодите корисним бактеріям. Пані Батра рекомендує користувати кокосовою олією кожного ранку.

Поділись


Новини партнерів