Дієтолог назвала страву, яка допоможе покращити здоров’я кишечника

Коли ви востаннє їли сиркову масу? Чи готували ви її вдома коли-небудь? Дієтолог Ружута Дівекар рекомендує вживати її регулярно, адже вона може значно поліпшити здоров’я вашого кишечника, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

За її словами, на здоров’я нашого кишечника впливає відсутність фізичної активності, соціальна взаємодія та чиста непередбачуваність життя. Це призводить до збільшення ваги, порушення сну, випадання волосся та проблем з травленням, таких як метеоризм.

Кисломолочний сир – це відоме джерело здорових пробіотиків, які збільшують кількість хороших бактерій в нашому кишечнику та покращують флору кишечника. Родзинки, з іншого боку, мають високий вміст розчинної клітковини, яка також діє як пребіотик. Поєднання пробіотиків і пребіотиків може нейтралізувати шкідливі бактерії в кишечнику і сприяє росту хороших бактерій.

Поєднання сиру та родзинок може допомогти зменшити запалення в кишечнику, а також зберегти здоров’я зубів та ясен. Кальцій і вітамін D, що містяться в сирі, корисні для ваших кісток і суглобів.

Сир також є гарно вивченим засобом для зменшення рівня холестерину, артеріального тиску, а також зниження ваги. Особливо корисний він для дітей та людей похилого віку. На свій вибір ви можете доповнити сиркову масу іншими сухофруктами, як фініки чи курага.

Ви можете використовувати сир з магазину, або ж приготувати його вдома. Найкраще вживати сиркову масу між обідом та вечерею, о 3-4 годині дня. При цьому вам знадобляться тільки прості продукти, які можна знайти в найближчій крамниці. Пані Дівекар радить вживати сиркову масу кожного дня, якщо ви бажаєте зміцнити здоров’я свого кишечника.

Поділись


Новини партнерів