Чому взимку збільшується кількість серцевих хвороб

Протягом зимового сезону медики фіксують збільшення кількості випадків серцевих захворювань. Цьому сприяє низка факторів. Низькі температури можуть спричинити зростання артеріального тиску, що призводить до збільшення ризику інфаркту та серцево-судинних хвороб. Також взимку тіло швидше втрачає тепло, тому серце повинно працювати інтенсивніше, щоб температура тіла залишалась в межах норми. Якщо ж вона знижується, виникає ризик переохолодження, яке також може спричинити пошкодження серця, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Люди, які вже страждають на серцеві захворювання, мають супутні захворювання, такі як ожиріння, та люди похилого віку мають більш високий ризик ускладнень, пов’язаних із серцем, у холодну пору року. Досить часто люди похилого віку не усвідомлюють впливу холодної погоди на їхній організм, поки не виникають серцеві ускладнення, і тому необхідні додаткові запобіжні заходи, щоб допомогти їм підтримувати стабільну температуру тіла.

Зимовий сезон також приносить інші зміни, наприклад світловий день стає коротшим. Це також може викликати гормональні зміни в організмі. Різкі зміни гормонального фону, наприклад коливання рівня гормону стресу кортизолу, можуть вплинути на серце. Емоційний стрес, особливо взимку, також може викликати проблеми, оскільки він призводить до підвищення рівня гормонів стресу, що може спричинити зміни в режимі дихання та призвести до серцевих захворювань. Багато досліджень показали, як депресія взимку може спричинити додатковий стрес та серцеві проблеми. Якщо ви будете пильні та обережні і якщо ви знизите рівень стресу, це допоможе зменшити ризик серцевих проблем.

Різкі зміни способу життя, наприклад інтенсивні тренування після тривалого періоду бездіяльності, також має прямий вплив на серце, який особливо відчутний в холодну пору року. Безумовно, фізична активність важлива для здоров’я тіла та серця зокрема. Але нарощувати активність потрібно поступово. Почніть із легких кардіо-вправ, як біг, ходьба по сходах і вправи на розятжку.

Тому пам’ятайте – такі фактори, як низькі температури, надмірний стрес та фізична активність можуть спричинити проблеми, пов’язані з серцем, включаючи інфаркти, ризик яких відчутно зростає взимку. Тому намагайтесь уникати зловживання алкоголем, одягайтесь по погоді, підтримуйте рівень вологи в організмі, бувайте на сонці, коли це можливо, дотримуйтесь здорового та поживного раціону, частіше мийте руки, щоб уникнути поширення інфекцій, та проходьте профілактичні огляди. Все це допоможе вам зменшити ризик інфаркту та серцевих захворювань.

Поділись


Новини партнерів