Дієтологи назвали трави та спеції, які допоможуть вам збільшити тривалість життя

Спеції можуть не тільки додати вашим стравам смаку та аромату, а ще й здатні захистити вас від багатьох хвороб, збільшуючи таким чином тривалість вашого життя. Вони є чудовою альтернативою приправам, які часто містять багато солі та консервантів, пише Жіночий світ.

Дієтолог-дослідник медичної школи університету Джона Гопкінса Дайан Візтум каже, що спеції – це концентровані джерела антиоксидантів, а також відзначає їхні терапевтичні властивості.

Людям, які хочуть знизити рівень цукру в крові, вона рекомендує додати в раціон корицю. Вона не лише допомагає знизити рівень цукру в крові людям, які страждають від діабету 2 типу, а ще й сприяють зниженню рівнів холестерину та тригліцеридів у крові.

Це особливо корисно для людей, які хочуть зменшити ризик серцево-судинних захворювань, найпоширенішої причини смерті у світі. Корицю можна додавати до чаю, кави, випічки та м’яса.

Ще однією спецією, яку рекомендує Візтум, є куркума. Її часто використовують у стравах з м’яса, овочів, а також у стравах індійської кухні. Ця спеція відома своїми протизапальними властивостями. Дослідження показали, що вживання куркуми сприяє покращенню пам’яті та когнітивних здібностей людини.

Дієтолог Моніка Аусландер Морено також визнає користь для здоров’я трав та спецій. Вона каже, що вони допомагають зменшити запалення та пошкодження клітин нашого тіла. Такі властивості спецій вона пояснює наявністю у них фітохімікатів.

Для зміцнення здоров’я судин Морено рекомендує вживати перець чилі. Він зменшує ризик пошкодження судин, а також рівень артеріального тиску, що суттєво знижує імовірність інсульту.

Ще одна спеція, яку рекомендує Морено – це кмин. Кмин має специфічний смак та аромат, але він сприяє зниженню ваги

Дослідження, у якому брали участь 88 жінок із зайвою вагою, показало, що група, яка вживала менше однієї чайної ложки кмину на день, спалила більше жиру, ніж група, яка цього не робила. Усі учасники дотримувались однієї низькокалорійної дієти.

Розмарин – ще одна спеція, рекомендована Морено, оскільки вона багата на  антиоксиданти, які запобігають пошкодженню клітин.

Таким чином, кориця, куркума, перець чилі, кмин та розмарин – це ті трави та спеції, які мають бути у вашому домі, якщо ви хочете залишатись здоровими та жити довше.

Поділись


Новини партнерів