4 способи включити вівсянку у свій щоденний раціон

Вівсяна каша – це один з найпопулярніших продуктів серед тих, хто стежить за вагою та дбає про своє здоров’я. Причиною є те, що вона смачна і дуже легко готується. Овес не лише багатий на клітковину, вітаміни та мінерали, а і залишається вкрай доступним продуктом, що дозволяє практично всім включити його у свій раціон, пише Жіночий світ.

Кілька досліджень також довели його переваги, починаючи від втрати ваги, і закінчуючи зниженням рівня цукру в крові та зменшенням ризику серцевих захворювань.

Ось 4 способи включити вівсянку у свій щоденний раціон:

Як перекус. Всі ми робимо перекуси між основними прийомами їжі, особливо важко встояти перед ними, якщо ви сидите на дієті. Вівсянка корисна. містить багато клітковини і може послужити здоровою альтернативою шкідливим закускам. Також для її перетравлювання потрібно більше часу, що зменшує ваш потяг до їжі. Ще кориснішою її зроблять насіння та горіхи.

Як сніданок. Вівсянка – це ідеальний сніданок, багатий на поживні речовини. Та не все, що ви до неї додаєте, приносить вам тільки користь. Не додавайте до каші цукор і навіть мед, якщо ви хочете скинути вагу. Якщо ви полюбляєте саме солодкий варіант каші, додайте до неї банани та ягоди. Ви також можете додати інші фрукти, молоко, насіння та горіхи, щоб зробити вівсянку більш ситною та поживною.

Вівсяне молоко. Якщо ви шукаєте рослинну альтернативу тваринному молоку, то вівсяне молоко також є чудовим варіантом. Овес містить багато кальцію, а магазинне вівсяне молоко також збагачене білком та необхідними вітамінами. Крім того, воно низькокалорійне, що допоможе вам схуднути. Але обов’язково обирайте несолодкий варіант вівсяного молока.

Вівсяний смузі. Якщо ви любитель смузі, спробуйте додати замочений овес до улюбленого смузі. Обирайте звичайну вівсянку, адже варіанти швидкого приготування містять консерванти та ароматизатори, які зменшують її поживну цінність та роблять її значно калорійнішою.

Поділись


Новини партнерів