Чому взимку потрібно зменшити вживання солі і як це зробити

Зима – це ідеальний час, щоб насолоджуватись улюбленими смаколиками, не турбуючись про фігуру. Загалом всі ми їмо взимку трохи більше, в цьому немає нічого страшного, поки ми підтримуємо достатній рівень фізичної активності, пише Жіночий світ.

Але є один харчовий інгредієнт, споживання якого варто зменшити в зимовий сезон. Це сіль. Відомо, що сіль збільшує ризик проблем зі здоров’ям серця, особливо в холодну пору року.

На відміну від літа, взимку ми практично не пітніємо. Через це сіль затримується в організмі, що призводить до зростання артеріального тиску. Також у деяких людей це може призвести до розвитку застійної серцевої недостатності.

Ось прості способи скоротити споживання солі взимку:

Відмовтесь від високообробленої їжі. Крекери, солоне печиво, заморожена їжа та хот-доги містять куди більше солі, ніж нам рекомендується вживати за добу. Натрій використовується як консервант у цих продуктах харчування, тобто він покликаний збільшити їхній термін придатності.

Приберіть солонку зі столу. Ще один простий спосіб вживати менше солі – зробити її менш доступною під час їжі. Ви можете просто зняти сільничку зі столу, щоб скоротити щоденне споживання натрію.

Використовуйте приправи, що не містять солі. Використання кількох спецій та трав або їхніх сумішей допоможе підкреслити смак та аромат ваших страв. Пам’ятайте, що зменшення кількості солі не обов’язково погіршить смак їжі.

Промивайте консервовані продукти. Іноді консервованих продуктів не уникнути. Якщо ви купуєте консервовані овочі або інші консерви, ретельно промийте їх перед приготуванням. Промивання та зціджування можуть допомогти позбутися від надлишку натрію в консервованих продуктах.

Обирайте їжу з низьким вмістом натрію, коли їсте поза домом. У більшості продуктів, які ви їсте, досить багато натрію. Сіль підкреслює смак їжі, тому кухарі, як правило, додають її досить багато. З’ясуйте, які продукти мають найнижчий вміст натрію, і оберіть їх.

Поділись


Новини партнерів