Що станеться, якщо прийняти забагато вітаміну С?

Імунітет був одним з найпоширеніших запитів у мережі в 2020 році. Пандемія коронавірусу змусила всіх нас серйозно ставитися до свого здоров’я. Незважаючи на те, що вже існує вакцина для боротьби зі смертельним вірусом, може знадобитися рік-два, щоб всі її отримали. До цього часу вкрай необхідно дбати про свій імунітет так, як це було в минулому, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

З метою зміцнення імунітету багато людей почали вживати дієтичні добавки та продукти з високим вмістом вітамінів та мінералів. Всім відомо, що багаті на вітамін С продукти сприяють покращенню функціонування імунної системи. Однак мало хто замислюється, що надлишок вітаміну С може мати зовсім не той ефект, якого ви очікуєте.

Вживаючи здорову їжу, люди часто забувають вислів “що занадто, то не здраво”.  Це стосується і вітамінів, і дієтичних добавок. Відсутність знань про потреби організму у вітаміні С може призвести до надмірного його споживання.

Рекомендована кількість вітаміну С становить від 65 до 90 мг на день. Верхня межа, яка вважається безпечною, становить 2000 мг/добу. Один апельсин містить близько 51 мг вітаміну С. Таким чином, споживання двох апельсинів на день є більш ніж достатнім для отримання добової дози вітаміну С.

При перевищенні дози у 2000 мг/добу можуть виникнути діарея, блювота, печія, нудота, спазми у животі та безсоння.

Тому, хоча вітамін С дуже для нас важливий, ви повинні знати міру у його споживанні. Ви повинні простежити, щоб ваш раціон був поживним, збалансованим і містити всі необхідні мікро- та макроелементи. Добавки варто приймати тільки за рекомендацією лікаря. Пам’ятайте, добавки можуть компенсувати лише ті поживні речовини, які ви не можете отримати з їжі, але вони не можуть замінити їжу.

Поділись


Новини партнерів