Коли біль у горлі в дитини має бути приводом звернутись до лікаря

Біль у горлі часто виникає у маленьких дітей. У більшості випадків його викликає вплив низьких температур, певних хімічних речовин чи вірусів. Часто він минає сам або за допомогою препаратів, що знімають симптоми. Однак у частині випадків, особливо коли дитина виглядає млявою і має високу температуру, педіатри підозрюють стрептококову інфекцію, пише Жіночий світ.

Стрептококова інфекція – це інфекція, спричинена стрептококом (або стрептококом групи А). За словами доктора Джесали Шет, старшого педіатра з лікарні Fortis, Мулунда, Мумбаї, ця хвороба стає заразною ще до появи перших симптомів.

Діти інфікуються при безпосередньому контакті з рідинами організму хворої людини (слина, кров, волога з носа), чи при вдиханні повітря, в якому містяться часточки бактерій після чхання чи кашлю хворого.

Якщо біль у горлі у вашої дитини супроводжується такими симптомами, варто звернутись до лікаря:

У немовлят та молодших дітей часто зустрічається лихоманка і сильні та/або кров’янисті виділення з носа. Можуть бути свистячі звуки при диханні.

Інколи діти можуть зригувати слизом та мати слизьку консистенцію калу.

Маленькі діти можуть втратити апетит та відмовлятись від пиття.

Часто діти, у яких болить горло, зневоднені.

У дітей від трьох років біль може ускладнювати ковтання, також може піднятись температура, з’являються набряки, запалення та виділення гною на мигдалинах і поруч з ними.

Рідше симптоми можуть включати висипи або крихітні червоні плями (так звані петехії) біля задньої частини рота, болі в м’язах, головний біль, нудоту та блювоту.

Вам слід звернутися до лікаря протягом декількох днів, якщо у вашої дитини болить горло та з’являються інші симптоми. Лікується стрептококова інфекція за допомогою антибіотиків. Якщо її не лікувати, вона може спричинити ускладнення, такі як запалення нирок або ревматична лихоманка. Ось чому важливо вчасно діагностувати та лікувати цей стан. Педіатри зазвичай радять провести повний курс антибіотиків, навіть якщо симптоми зникають протягом 1-2 днів з початку лікування.

Поділись


Новини партнерів