6 порад, які допоможуть вам захистити ваші нирки

В січні багато хто складає плани на наступний рік. Наприклад, зайнятись нарешті спортом, позбутись зайвих кілограмів чи досягти своїх цілей у кар’єрі. Та часто, будуючи плани і ставлячи перед собою нові завдання, ми схильні забувати про проблеми зі здоров’ям. Ви можете не очікувати появи важких симптомів, та подбати про здоров’я своїх нирок прямо зараз, пише Жіночий світ.

Збереження здоров’я нирок, так само важливе, як і догляд за іншими органами тіла. Міцне здоров’я нирок гарантує, що організм може правильно фільтрувати відходи та виробляти гормони, що забезпечують його безперебійне функціонування. Тому спробуйте в цьому році вжити заходів для того, щоб ваші нирки працювали, як належить.

Ось кілька порад, які вам у цьому допоможуть:

Підтримуйте здоровий рівень вологи в організмі. Ми всі знаємо, що питна вода необхідна нам, але надлишок вологи може принести стільки ж проблем, як і її нестача, особливо якщо у вас ниркова недостатність. Тому не орієнтуйтесь на поради на кшталт “пийте 8 склянок на день” і орієнтуйтесь на колір сечі. Вона повинна залишатись світло-жовтою або безбарвною.

Вживайте корисні для нирок продукти. Цукровий діабет та високий кров’яний тиск є основними причинами захворювань нирок, тому вибір здорової їжі з низьким вмістом натрію та низьким вмістом холестерину, яка допомагає контролювати ці стани, також принесе користь для ваших для нирок.

Підтримуйте свою фізичну форму. Фізична активність допомагає контролювати багато факторів ризику захворювання нирок. Регулярні вправи допоможуть вам підтримувати здорову вагу, запобігти розвитку діабету та серцевих захворювань, а також контролювати артеріальний тиск і рівень холестерину.

Уникайте зловживання ліками та шкідливою їжею. Нирки відповідають за виведення з крові шкідливих речовин, включаючи речовини з сигарет та алкогольних напоїв, тому дайте їм відпочити та зменште негативний вплив на них. Нирки також фільтрують ліки, тому ніколи не приймайте їх більше, ніж призначено, і уникайте тих ліків, які вам не потрібні.

Врахуйте індивідуальні особливості ваших нирок. Деякі люди більше схильні до ниркових захворювань, і їм потрібно приділяти своїм ниркам більше уваги. Ми знаємо, що цукровий діабет і високий кров’яний тиск – це головні фактори ризику, але є багато інших факторів, на які слід звернути увагу, як хвороби серця, ожиріння та куріння.

Пройдіть обстеження нирок. Хвороби нирок можуть тривалий час не мати симптомів, тому потрібно проходити профілактичні медичні огляди. Якщо ви виявитесь одним із 26 мільйонів людей, які страждають на захворювання нирок, але не знають про це, раннє втручання може просто врятувати вам життя.

Поділись


Новини партнерів