5 причин перейти на оливкову олію

Хочете позбутись зайвих кілограмів? Перейдіть на оливкову олію. Хочете збільшити споживання здорових жирів у зимовий сезон? Оливкова олія – це те, що вам треба. Цю дивовижну рослинну олію використовують і для покращення харчування, і для зміцнення здоров’я, і навіть для догляду за волоссям та шкірою, пише Жіночий світ.

Оливкова олія багата на моненасичені жири, зокрема на олеїнову кислоту, що робить її одним з найкорисніших варіантів кулінарної олії. Також оливкова олія містить антиоксиданти, що захищають організм від шкоди, завданої вільними радикалами.

Ось основні причини популярності оливкової олії у світі:

Вона містить потужні антиоксиданти, які можуть зменшити ризик хронічних захворювань. Ці антиоксиданти є біологічно активними і можуть зменшити ризик таких хвороб, як рак та діабет.

Оливкова олія містить здорові мононенасичені жирні кислоти, відомі як олеїнова кислота. Оливкова олія складається з неї на 73%. Споживання олеїнової кислоти пов’язане зі зменшенням запалення, що означає менший ризик розвитку цілого ряду захворювань.

Оливкова олія має сильні протизапальні властивості, завдяки високому вмісту антиоксидантів. Олеїнова кислота в оливковій олії може знизити рівень С-реактивного білка (СРБ), який є важливим маркером запалення.

Можна з упевненістю сказати, що оливкова олія є здоровим вибором для приготування їжі, особливо якщо ви хочете схуднути або контролювати свою вагу в довгостроковій перспективі.

Завдяки високому вмісту ненасичених жирів, оливкова олія зволожує волосся та шкіру, роблячи їх більш здоровими та сяючими.

Інші здорові різновиди кулінарних олій включають кокосову, гірчичну, арахісову, соняшникову та інші види рослинних олій. Крім перерахованих переваг, вони можуть покращити функцію вашого мозку та зігріти вас в холодну пору року.

Поділись


Новини партнерів