Науковці назвали вітамін, необхідний для психічного здоров’я та здоров’я серця

Вітамін D необхідний нам для підтримки мінеральної щільності кісток, при чому не лише дітям, але й дорослим. Більший ризик нестачі цього вітаміну мають люди, які страждають на ожиріння та мають хронічні захворювання. Дефіцит вітаміну D може призвести до рахіту та остеомаляції, які класифікуються як захворювання скелета, пише Жіночий світ.

До всього іншого, у подальшому житті люди, які мають дефіцит вітаміну D, також можуть мати підвищений ризик інших проблем зі здоров’ям, таких як метаболічні синдроми, діабет, аутоімунні захворювання та серцево-судинні захворювання, респіраторні інфекції, харчові алергії та астма. Це вже не кажучи про переломи, м’язові болі та погіршення психічного здоров’я.

Різні дослідження показують, що люди з проблемами психічного здоров’я, такими як депресія, біполярний розлад, шизофренія або навіть обсесивно-компульсивний розлад (ОКР), частыше мають дефіцит необхідних вітамінів, мінералів та антиоксидантів. Таким чином, багато досліджень показали, що низький рівень вітаміну D пов’язаний з депресією. Це тому, що рецептори вітаміну D розміщені по всьому мозку людини, і його нестача може поставити вас під загрозу різних розладів настрою, включаючи тривожний розлад.

Дефіцит вітаміну D – це медична проблема, з якою стикаються люди по всьому світу. Її можна вирішити за допомогою дієтичних добавок, дозування яких повинен визначити лікар, та збалансованого харчування. Низький рівень вітаміну D впливає не лише на ваше психічне здоров’я, але також пов’язаний з підвищеним кров’яним тиском та навіть гіпертонією. Тому правильне споживання вітаміну D допомагає також зміцнити здоров’я серця.

Щоб отримувати достатньо вітаміну D, вживайте продукти, які мають високий вміст цієї поживної речовини, наприклад гриби, скумбрію, сардини, яєчні жовтки, крупи та нежирні молочні продукти. Уникайте продуктів, що викликають запалення в організмі.

Але уникайте надмірності. Проконсультуйтесь зі своїм лікарем щодо дозування дієтичних добавок, якщо вам не обійтись без них. Час від часу перевіряйте рівень вітаміну D в організмі.

Звичайно ж, найкращим способом підняти рівень вітаміну D в організмі – це проводити більше часу на сонці. Але тут також варто бути обережними. Надто тривалий вплив сонця може призвести до опіків та гіперпігментації шкіри.

Поділись


Новини партнерів