Які ознаки та симптоми можуть свідчити про серповидноклітинну анемію

Серповидноклітинна анемія – це захворювання гемоглобіну, якйи міститься в крові. При цьому розладі недостатньо здорових еритроцитів, щоб переносити кисень по всьому тілу. У звичайних випадках еритроцити круглі і досить еластичні, щоб легко рухатися по кровоносних судинах. Але при серповидноклітинній анемії еритроцити мають ненормальну форму, як серпи або півмісяць, і перекривають потік крові, пише Жіночий світ.

Є багато захворювань, які виникають у людей, що страждають на цей розлад. Наприклад, може розвинутися рак, артрит, проблеми із серцем, захворюваннями легенів, очей тощо. Тканини в організмі пацієнта страждають від пошкодження через брак кисню. Таким чином, пошкоджені тканини та органи тіла можуть спричинити декілька нових захворювань.

Тривалість життя людей, які страждають серповидно-клітинною анемією, зменшується. Деякі пацієнти можуть жити довгі роки, а інші можуть навіть не пережити дитинства. Серповидноклітинна анемія є генетичним розладом. Обидва батьки повинні бути носіями серповидноклітинної анемії, щоб дитина постраждала від цієї хвороби.

Серповидноклітинна анемія може мати цілий ряд симптомів, таких як втома, лихоманка, біль у животі, набряки рук та ніг, низький рівень гемоглобіну, пошкодження легенів, пошкодження серця, часті бактеріальні інфекції, виразки на ногах, проблеми з нирками, пошкодження печінки, пошкодження очей, збільшення селезінки.

Медики можуть використовувати різні способи лікування, залежно від тяжкості симптомів. Та ви можете доповнити його домашніми способами полегшення симптомів серповидноклітинної анемії. Наприклад, ви можете правильно харчуватись і вживати добавки з фолієвою кислотою, підтримувати рівень вологи в організмі, уникати сильного холоду або спеки, відмовитись від куріння та вживання алкоголю та бути обережними з ліками, які продаються без рецепта.

Поділись


Новини партнерів