Дієтолог розказала, чому взимку ми почуваємось більш голодними і як цьому зарадити

Ви відчуваєте, що взимку ваш голод стає сильнішим? Ви не самотні. Коли падає температура повітря, тіло починає мерзнути. Через це у нас виникає потяг до продуктів, багатих на вуглеводи, які допомагають нам зігрітись та почуватись комфортніше. Крім того, зазвичай люди стають менш активними впродовж зимових місяців. Дні стають коротшими, а погода гіршою, що аж ніяк не сприяє тривалому перебуванні на свіжому повітрі, пише Жіночий світ.

Дієтолог знаменитостей Пуджа Махія ділиться ще однією причиною, чому взимку ви можете відчувати посилення апетиту, і це не одна з причин, перелічених вище. Насправді відчуття голоду взимку може бути пов’язано з тим, що ви не п’єте достатньо води.

“Ми повинні перестати вважати, що взимку посилюється голод. Насправді взимку зменшується спрага. Усі ми схильні плутати відчуття спраги та голоду. Тому дійте розумно. Приділіть більше уваги воді, а не їжі”, – прокоментувала вона.

Крім того, вам потрібно бути фізично активними і зосередитися на вживанні більш ситної та поживної їжі, яка відповідає вашим зимовим харчовим потребам і допомагає контролювати апетит.

Ось ще кілька кроків, які допоможуть вам контролювати свій зимовий потяг до їжі:

Обирайте ситні та здорові закуски. Вибирайте закуски, багаті білком і клітковиною. Це поживні речовини, які дають тривале відчуття ситості. Вибирайте горіхи та насіння, арахісове масло, йогурт, яйця – все це приклади закусок, які можуть забезпечити вас білком та клітковиною.

Займайтесь спортом вдома. Якщо ви будете тренуватись вдома, то не зможете знайти виправдання для порушення режиму тренувань. В мережі доступно безліч відео-уроків з вправами будь-якої складності, для яких не потрібне спеціальне обладнання.

Знайдіть низькокалорійні варіанти “комфортної” їжі. Це може бути піца з цвітної капусти, нежирний сир або овочевий суп, ви завжди можете проявити креатив і приготувати низькокалорійні варіанти своїх улюблених “комфортних” продуктів.

Проходьте по 5000 кроків щоразу, як виходите з дому. Це прекрасний спосіб збільшити і щоденну кількість кроків, і рівень фізичної активності. Також намагайтесь проходити не менш, ніж 5000 кроків, коли йдете по улюблений десерт. Це допоможе вам спалити трохи калорій, щоб шоколадка чи тістечко не позначились на вашій талії.

Поділись


Новини партнерів