5 продуктів, які допоможуть швидше одужати після COVID-19

Якщо ви одержали позитивний результат тесу на COVID-19, то повинні суворо дотримуватись здорової дієти та способу життя. Так ви швидше відновитесь і отримаєте більше енергії, яку ваше тіло може використати для боротьби з хворобою. Навіть якщо ви нещодавно одужали від COVID-19, вам потрібно продовжити вживати застережних заходів та дотримуватись здорового раціону, пише Жіночий світ.

Деякі продукти можуть прискорити процес відновлення після хвороби. COVID має сильний вплив на імунну систему, тому ви повинні зосередитись на її зміцненні, вживаючи якомога більше поживних продуктів. Як тільки ваш імунітет повернеться до норми, ваше самопочуття покращиться.

Коронавірусна інфекція може мати багато наслідків. Зокрема, вона робить нас слабкими, ми відчуваємо брак як фізичних, так і розумових сил. Тому вам потрібно скласти для себе правильний режим дня, який допоможе швидше повернути життя в нормальне русло.

Ось кілька продуктів, які можуть вам у цьому допомогти:

Апельсини. Апельсини багаті на вітамін С, який допомагає в утворенні антитіл та прискорює процес відновлення після хвороби. Він надзвичайно корисний для імунної системи і швидко збільшує рівень енергії. Ви також можете споживати ківі, полуницю та інші цитрусові.

Мигдаль. Мигдаль багатий на вітамін Е, який має потужні антиоксидантні властивості. Віт також забезпечить вас енергією, яку ваше тіло могло втратити під час хвороби. Можете вживати також інші горіхи та сухофрукти з високим вмістом вітаміну Е.

Яйця. Яйця багаті на білок, який має велике значення для організму, особливо коли ви одужуєте після коронавірусної хвороби. У яйцях містяться амінокислоти, які захищають ваш організм від патогенних мікроорганізмів.

Боби. Боби мають високий вміст цинку, який зміцнює імунітет та допомагає організму боротись із токсинами. Дефіцит цинку може призвести до ослаблення імунітету. Для боротьби з вірусом потрібно мати міцну систему імунітету. Ви також можете їсти страви з м’яса та птиці, щоб збільшити споживання цинку.

Вода. Дуже важливим для швидкого одужання є постійне зволоження. Ваше тіло втрачає рідину, коли бореться з хворобою. Намагайтесь пити більше чистої води, а також фруктових та овочевих соків.

Поділись


Новини партнерів