5 ознак того, що ви рухаєтесь недостатньо

Сидячий спосіб життя може шкодити вам навіть більше, ніж ви гадаєте. Сидіння на одному місті та відсутність фізичних навантажень збільшують ризик виникнення величезної кількості хвороб. Багато хто змушений вести сидячий спосіб життя через роботу, але так ви можете несвідомо нашкодити своєму фізичному та психічному здоров’ю, пише Жіночий світ.

За даними ВООЗ, сидячий спосіб життя збільшує ризик смерті з усіх причин, подвоює ризик серцево-судинних захворювань, діабету та ожиріння, а також збільшує ризик раку товстої кишки, високого кров’яного тиску, остеопорозу, розладів ліпідів, депресії та тривоги. Приблизно від 60 до 85% людей у ​​світі ведуть сидячий спосіб життя. За підрахунками, майже дві третини дітей також недостатньо активні, що серйозно впливає на їхнє майбутнє здоров’я.

Ось кілька ознак, які можуть вказувати на те, що ви недостатньо рухаєтесь:

Ви відчуваєте втому. Відсутність фізичних вправ і руху загалом може втомлювати вас. Сидячий спосіб життя може негативно вплинути на ваш метаболізм, і ви часто відчуваєте втому. Це може суттєво вплинути на вашу працездатність.

Ви набираєте вагу. Тривале сидіння зменшує кількість спалених протягом дня калорій. У кінцевому підсумку ви також споживаєте більше калорій, ніж потрібно, дотримуючись сидячого способу життя. Це може призвести до набору зайвих кілограмів.

Ваш цикл сну порушено. Низький рівень фізичної активності впливає і на ваш цикл сну. Коли ви недостатньо рухаєтесь протягом дня, вам може бути важко заснути. Тому фізичні вправи – це ефективний спосіб відновити здоровий цикл сну.

Симптоми хронічних хвороб та станів можуть погіршитись. Якщо ви страждаєте від таких станів, як високий кров’яний тиск, ожиріння, безсоння або діабет, сидячий спосіб життя може погіршити їхні симптоми. Ви можете відчути підвищення артеріального тиску, рівня цукру в крові, збільшення ваги та багато іншого.

Ви відчуваєте болі в тілі. Тривале сидіння може призвести до виникнення болю. Крім того, воно може вплинути на ваше травлення, а також на загальний стан здоров’я. Ви можете відчувати біль у спині, шиї, плечі або колінах. Щоб цього уникнути, потрібно регулярно виконувати фізичні вправи, які підтримують здоров’я суглобів та м’язів.

Поділись


Новини партнерів