5 побічних ефектів меду, які вас вразять

Відомо, що мед – це більш корисна альтернатива рафінованому цукру. Однак, навіть найкращий органічний мед містить цукри, тому його надлишок принесе вам куди більше шкоди, ніж користі. Мед в основному складається з води, фруктози та глюкози. Крім того, він також містить ферменти, вітаміни групи В, амінокислоти, мінерали, антиоксиданти та вітамін С, пише Жіночий світ.

Антиоксиданти, що містяться в меді, належать до групи флавоноїдів, які відомі своїми протизапальними властивостями. Також відомо, що цей природний підсолоджувач має протимікробну дію. Він може сприяти швидшому загоєнню ран, а також може полегшити кашель та біль у горлі.

Однак, мед може принести не тільки користь. Споживаючи його у великій кількості, ви ризикуєте відчути на собі його побічні ефекти. Ось декілька з них:

Зростання рівня глюкози в крові. Мед є більш здоровою альтернативою цукру, але це не означає, що він його не містить. Цей природний підсолоджувач також містить вуглеводи. Це може підвищити рівень цукру в крові. Люди, які страждають на цукровий діабет, повинні споживати його з обережністю та проконсультуватися зі своїм фахівцем, перш ніж включати його у свій раціон.

Збільшення ваги. Вуглеводи та цукор, які містяться у меді, можуть призвести до того, що ваша вага зростатиме. Надмірне споживання меду також може збільшити щоденне споживання калорій.

Підвищення артеріального тиску. Антиоксиданти в меді можуть допомогти знизити артеріальний тиск. Але безконтрольне споживання цього продукту може збільшити ризик гіпотонії.

Погіршення здоров’я ротової порожнини. Надмірне споживання меду означає збільшення споживання цукру, який, як ми знаємо, не є корисним для здоров’я порожнини рота. Мед липкий. Він може прилипнути до ваших зубів і навіть призвести до розвитку карієсу, якщо це траплятиметься надто часто.

Шлункові спазми. Частіше цей побічний ефект відчувають люди, які мають алергію на мед. В такому випадку його споживання може призвести до спазмів шлунка.

Загалом, споживання підсолоджувачів, таких як цукор та мед, має бути незначним, особливо якщо ви хочете схуднути. Не вживайте більше однієї-двох чайних ложок меду щодня. Вживання меду в помірних кількостях важливе, якщо ви хочете отримати від нього максимальну користь.

Поділись


Новини партнерів