Як протидіяти побічним ефектам тривалого сидіння

Тривале сидіння пов’язане з декількома поширеними медичними проблемами. Воно може негативно позначитись і на психічному, і на фізичному здоров’ї. Причини того, що людина проводить багато часу сидячи, можуть бути пов’язані з її роботою або малорухливим способом життя. Однак багато хто не розуміє його мінусів, пише Жіночий світ.

Тривале сидіння може не тільки призвести до збільшення ваги, а спричинити появу болю в спині та шиї, погіршення постави, проблем з травленням, зниження рівня “хорошого” холестерину, посилення стресу, тощо.

Достатня кількість руху протягом дня може допомогти вам протидіяти побічним ефектам багатогодинного сидіння. Ось, що ви можете з цим зробити:

Не ігноруйте фізичні вправи. Ви можете розпочати свій день із вправ, щоб спалити достатню кількість калорій протягом дня. Ви можете займатися вдома, щоб підтримувати фізичну форму, приділяючи вправам принаймні 30 хвилин на день. Щоденні фізичні вправи також допоможуть вам контролювати стрес і підтримувати здорову вагу. Почніть свій день з йоги, віджимань, присідань тощо. Ви також можете переглядати відео про тренування в Інтернеті для отримання необхідних вказівок.

Підраховуйте спожиті калорії. Якщо ви сидите увесь день, то витрачаєте значно менше калорій, ніж тоді, коли ви активно рухаєтесь. Якщо ви вживатимете калорійні закуски при цьому, то можете набрати зайвої ваги. Тому важливо простежити, щоб ви споживали оптимальну кількість калорій протягом дня. Обирайте закуски, багаті на клітковину, вони допоможуть вам перемогти відчуття голоду.

Частіше рухайтесь. Намагайтесь рухатись якомога більше, коли випадає така можливість. Робіть перерви у роботі, ходіть по дому, рухайтесь, коли розмовляєте по телефону. Все це допоможе вам збільшити кількість зроблених за день кроків.

Робіть розтяжку за робочим столом. Тривале сидіння створює сильне навантаження на м’язи спини, шиї та ніг. Робіть перерви на кілька хвилин і робіть прості вправи на розтяжку два-три рази на день. Це допоможе вам уникнути болю в спині та шиї, спричиненого довгим сидінням на одному місці.

Поділись


Новини партнерів