Чому важливо вживати горіхи та сухофрукти в холодний сезон

Зима – це сезон грипу та застуд. Тому в цей час потрібно більше про себе піклуватись, особливо про своє харчування. Потрібно вживати більше продуктів, які допомагають зігрітись та зміцнюють імунітет. Так ви матимете менше шансів захворіти і зможете радіти будь-якій погоді, пише Жіночий світ.

Зима – це також святкова пора. Всі наші улюблені свята приходять взимку. Вам потрібно бути здоровим, щоб справити їх, як належить. Деякі продукти, такі як куркума, мед, сухофрукти, буряк, допомагають вам зберігати тепло в холодну пору року. Включення цих продуктів у раціон дуже корисне для вашого здоров’я.

Сухофрукти та горіхи, як от мигдаль, волоські горіхи, кеш’ю, мають зігріваючий ефект. Наше тіло виробляє багато тепла, щоб підтримувати сталу температуру. Та ви маєте бути обережними, адже перегрів також може мати несприятливі для здоров’я наслідки.

Замість того, щоб вживати взимку тваринне молоко, вам варто подумати про перехід на рослинні аналоги, наприклад на мигдалеве. Воно смачне, корисне та може забезпечити організм необхідною кількістю енергії, необхідної для його нормального функціонування.

Сухофрукти ж містять більше клітковини, вітамінів, мінералів та інших поживних речовин в порівнянні зі свіжими фруктами. Тому, якщо ви включите їх у свій зимовий раціон, ваше здоров’я від цього тільки виграє.

Також сухофрукти багаті на вітамін Е, який дуже потрібен нашому організму. Крім того, вони допомагають контролювати рівень холестерину та цукру в крові. Корисні сухофрукти і для вашого серця.

І горіхи, і сухофрукти чудово підходять для денного перекусу. Вони є ідеальною альтернативою жирній та шкідливій їжі, яку ви вживаєте щодня. При цьому вони смачні та задовольняють наш потяг до солодкого.

Поділись


Новини партнерів