Чому огірки мають стати частиною вашого щоденного раціону

Огірки відомі своє здатністю освіжати навіть у найсильнішу спеку. Такий ефект від них обумовлений високим вмістом вологи. Також огірки – це прекрасне джерело клітковини, яка має велике значення для нормального травлення та здоров’я кишечника. Містить огірок і антиоксиданти, які захищають нас від шкідливого впливу вільних радикалів, зменшуючи ризик розвитку раку та запобігаючи передчасному старінню шкіри. А низька калорійність робить огірки прекрасним доповненням до щоденного раціону, пише Жіночий світ.

Це найбільш відомі переваги огірків, однак вони мають і інші корисні властивості. Ось ще кілька причин включити огірки у свій раціон:

Вони сприяють зниженню ваги. Огірки містять лише 14 калорій на 100 г. Тому ви можете вживати їх практично без обмежень, не турбуючись про те, що це позначиться на вашій талії.

Вони зволожують організм. Огірки містять велику кількість вологи. Тому вони допомагають підтримувати рівень вологи в організмі та сприяють покращенню роботи нирок.

Вони покращують травлення. Оскільки огірки багаті на розчинну клітковину, вони можуть допомогти регулювати роботу кишечника, тим самим покращуючи травлення. Крім того, високий вміст води може допомогти полегшити випорожнення кишечника.

Вони допомагають контролювати рівень цукру у крові. Встановлено, що огірки можуть допомогти вам керувати рівнем цукру в крові, і в основному це пов’язано з його зниженням. Це також можливо завдяки високому вмісту клітковини в огірках.

Вони зміцнюють здоров’я серця. Огірки мають здоровий баланс поживних речовин, антиоксидантів та розчинної клітковини. Завдяки цьому вони впливають на артеріальний тиск та рівень холестерину – два основні фактори, які спричиняють захворювання серця.

Найчастіше огірки додають до салатів чи споживають їх у вигляді солінь. Однак, ви можете вибрати більш оригінальні способи включити огірок у свій раціон. Наприклад, ви можете приготувати огірковий мартіні (змішайте приблизно 50 мл цукрового сиропу з 10 тонкими скибочками огірка, 150 мл джину, пучком м’яти, і 1 столовою ложкою сухого вермуту) чи зробити з огірків чіпси (наріжте огірок тонкими скибочками, змішайте з приправою. Потім викладіть їх на пергамент та випікайте протягом 3-4 годин при 80℃).

Поділись


Новини партнерів