5 продуктів, які допоможуть зміцнити здоров’я мозку

Мозок – це один із найважливіших органів нашого тіла. Якщо він не працює належним чином, людина може відчувати найрізноманітніші симптоми, такі як головний біль, втома, погіршення пам’яті, сплутаність свідомості та навіть зниження когнітивних функцій, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Як і всі інші наші органи, навіть мозок залежить від поживних речовин, які необхідні організму, щоб ефективно працювати. Оскільки їжа є основним джерелом поживних речовин для нашого організму, ми повинні вживати продукти, корисні для мозку.

Особливо важливо це тепер, коли з’явилась інформація, що часточки вірусу, що спричиняє COVID-19, знаходять у мозку інфікованих та що ця хвороба може спричиняти неврологічні розлади.

Тому варто включити в раціон продукти, які зміцнюють здоров’я мозку:

Яблука. Яблука є одними з найкращих фруктів для здорового харчування. Вони багаті на різноманітні антиоксиданти, які допомагають знизити ризик нейродегенеративних захворювань, як хвороба Альцгеймера або Паркінсона.

Журавлина. Журавлина також корисна для мозку, оскільки вона реагує з урсоловою кислотою, щоб захистити мозок від травм або розладів. Відомо, що журавлина покращує пам’ять, відчуття балансу та координацію.

Шпинат. Шпинат – ідеальна зимова їжа. Він багатий на поживні речовини та мінерали, такі як фолати, білки, магній, вітаміни групи В і вітамін С. Шпинат має протизапальні властивості, що може допомогти зменшити ризик розладів мозку. Фолати також дуже важливі для зменшення ризику погіршення пам’яті та хвороби Альцгеймера.

Гарбуз. Гарбуз містить багато жирних кислот омега-3, вітамінів А, В і С калію, магнію – що допомагає поліпшити роботу мозку, зменшує стрес і тривогу. Навіть насіння гарбуза багате на поживні речовині, і їх зазвичай використовують як приправу до салатів, бутербродів та інших страв.

Яйця. Яйця доступні нам круглий рік, але саме взимку вони необхідні нам найбільше.  Яйця містять різні поживні речовини, які допомагають зменшити ризик інсульту, травм або розладів мозку. Також вони є прекрасним доповненням до дієти для схуднення, зміцнення здоров’я серця та м’язів.

Поділись


Новини партнерів