Як відмова від алкоголю після свят вплине на ваше здоров’я

Високий кров’яний тиск може здаватись не надто небезпечним, адже він, як правило, не викликає жодних симптомів, які б спричиняли дискомфорт. Однак насправді він може виявитись небезпечним для вашого життя. Тому ви повинні вжити всіх можливих заходів, щоб підтримувати його в межах норми, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Алкоголь вживає понад 2 мільярди людей у світі. При цьому мало хто задумується про те, що зі вживанням алкоголю пов’язують понад 200 хвороб та станів, включаючи гіпертонію.

Оскільки ось-ось буде введено локдаун, настав час дати тілу заслужений відпочинок після бурхливих свят, а заразом нормалізувати свій артеріальний тиск, зменшивши пов’язані з ним ризики для здоров’я.

Артеріальний тиск почне знижуватися вже через два тижні після того, як ви припините вживати алкоголь, повідомляє Optical Express. Скорочення споживання порожніх калорій дуже скоро позначиться на окружності талії, також можна буде помітити незначне зниження ваши.

“Окрім загальновідомих плюсів відмови від алкоголю – втрата ваги, покращення сну та економія грошей – вона дає ще цілу низку переваг для здоров’я ваших очей”, – сказав директор клінічної служби Optical Express Стівен Ханнан.

Всього через 24 години після припинення вживання алкоголю знизиться рівень цукру в крові, а розмитість зору, спричинена вживанням алкоголю, зникне. Що довше ви не вживатимете алкоголь, то більше помічатимете, що склера ока стане білішою, а райдужка – яскравішою. Це пов’язано з тим, що організм краще протидіє пошкодженню та пожовтінню склери.

Крім того, покращиться ваш кровообіг, тому органи, в тому числі й очі, отримуватимуть більше кисню та поживних речовин. Це знижує ризик таких захворювань, як глаукома та вікова дегенерація макули.

Вживання занадто великої кількості алкоголю може підняти артеріальний тиск до нездорового рівня. Якщо ви вживаєте більш, ніж три напої за раз, ваш артеріальний тиск підніметься не на довго, але якщо це увійде у звичку, він постійно триматиметься на високому рівні.

У дослідженні, опублікованому в Lancet, було досліджено алкоголь та його вплив на кров’яний тиск. Було проаналізовано 36 досліджень з 2865 учасниками, серед яких 2464 чоловіки та 401 жінка. Було встановлено, що у тих людей, які випивали більше двох напоїв на день, зменшення споживання алкоголю корелювало з прискоренням зменшення рівня артеріального тиску.

Зниження систолічного та діастолічного артеріального тиску було найсильнішим у учасників, які випивали шість і більше напоїв на день, якщо вони зменшували споживання алкоголю приблизно на 50%.

Таким чином, відмовившись від вживання алкоголю після зимових свят, ви зможете отримати велику кількість переваг, особливо якщо страждаєте від гіпертонії. Тож варто скористатись нагодою зміцнити здоров’я, яка випаде, коли бари та ресторани залишатимуться зачиненими.

Поділись


Новини партнерів