Науковці назвали продукт, який потрібно включити в раціон, щоб запобігти прогресуванню діабету

Цукровий діабет 2 типу – це стан, при якому рівень цукру (глюкози) в крові людини стає занадто високим, внаслідок чого можуть розвиватися серйозні проблеми з очима, серцем та нервами. Хоча точна причина діабету 2 типу невідома, цей стан часто пов’язують з неправильним харчуванням та надмірною вагою, пише Жіночий світ.

Один із способів контролювати рівень цукру в крові – це здорове харчування. Зокрема, фахівці рекомендують обмежити споживання солі, цукру та жирів. Їх можна замінити на фрукти, овочі та продукти з цільного зерна.

Але окремі продукти харчування, такі як нут, не тільки не викликають різкого підвищення, а ще й сприяють зниженню рівня цукру в крові. Дослідження показали, що регулярне споживання нуту може відігравати певну роль у запобіганні прогресуванню діабету завдяки цій властивості.

В одному дослідженні 19 дорослих, які вживали страви на основі нуту протягом шести тижнів, продемонстрували значно нижчий рівень цукру в крові та інсуліну після їжі порівняно з тими, хто їв продукти на основі пшениці.

Нут також може виявитися корисним для людей з діабетом 2 типу, оскільки було встановлено, що він допомагає тримати апетит людини під контролем, адже це продукт з високим вмістом клітковини та білка.

Якщо у вас надмірна вага, то схуднення також допоможе вам контролювати рівень цукру в крові. Ситні та низькокалорійні продукти, такі як нут, сприяють процесу схуднення.

В одному дослідженні порівнювали апетит та споживання калорій серед 12 жінок, які мали два окремі прийоми їжі. Під час першого з них вони їли 200 г нуту, а під час другого – дві скибочки білого хліба. Після споживання нуту в учасниць було зафіксовано зниження апетиту та зменшення споживання калорій протягом дня.

Інше дослідження показало, що учасники, які їли в середньому 104 г нуту протягом 12 тижнів, почувались більш ситими та відчували менший потяг до нездорових продуктів, в порівнянні з тими, хто не їв нут.

Тому намагайтесь включити в раціон нут та інші бобові, якщо ви страждаєте на діабет 2 типу.

Поділись


Новини партнерів