Як звичайна вода може допомогти вам схуднути

Кажуть, що вода – це джерело життя. Вона регулює безліч процесів в організмі, без неї ми просто не виживемо. Однак більшість людей не знають, що вона також може допомогти в регулюванні ваги. Якщо ваш раціон здоровий, і ви регулярно займаєтеся спортом, а цифри на вагах не змінюються, переконайтеся, що ви споживаєте достатньо води щодня, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Вода є основою для багатьох факторів, які відіграють ключову роль у втраті ваги, таких як травлення та робота м’язів. Дослідження, опубліковане в The American Journal of Clinical Nutrition, показало, що вживання більшої кількості води може допомогти в регулюванні та зниженні ваги.

Ось 4 шляхи, якими вода може допомогти вам скинути вагу:

Вона допомагає спалити більше калорій. Дослідження, опубліковане в журналі Acta Physiologica, показало, що 12 учасників, які випили півлітра холодної води та води кімнатної температури, спалили на 2% та 3% більше калорій відповідно, ніж зазвичай, за 90 хвилин після вживання води.

Отож, оскільки учасники витратили більше енергії, ми можемо сказати, що вода також може тимчасово збільшити витрату енергії у спокої. Більше того, вживання холодної води може допомогти спалити додаткові калорії, вони витратяться на її нагрівання.

Вона пригнічує апетит. Пити воду перед їжею – хороша звичка для тих, хто хоче контролювати споживання калорій. Вона наповнює ваш шлунок і допомагає уникнути переїдання. Те саме дослідження, про яке згадувалося вище, показало, що 50 родин, які пили півлітра води перед їжею, за вісім тижнів зменшили свою масу тіла, кількість жирової тканини та індекс маси тіла.

Вона допомагає метаболізувати жир. Вода допомагає травленню та метаболізму накопиченого жиру та вуглеводів. Коли ви вживаєте воду, це сприяє спалюванню зайвого жиру в організмі. Огляд, опублікований у журналі Frontiers in Nutrition, також підтвердив, що збільшення споживання води може допомогти спалити більше жиру.

Вона зменшує споживання калорій із напоями. Свідомо, чи несвідомо, але ми всі схильні вживати багато зайвих калорій протягом дня разом із напоями. Вживання чистої води – це чудовий спосіб уникнути споживання порожніх калорій з іншими напоями, такими як газована вода, сік або підсолоджена кава та чай.

Дослідження, опубліковане в The Americal Journal of Clinical Nutrition, показало, що коли учасники замінювали висококалорійні напої некалорійними напоями щодня протягом 6 місяців, вони втрачали приблизно від 2 до 2,5% ваги свого тіла.

Поділись


Новини партнерів