5 здорових щоденних звичок, які необхідні діабетикам

Цукровий діабет спричиняє постійно підвищений рівень цукру в крові. Дослідження показують, що до 50% дорослих людей мають діабет 1 типу, діабет 2 типу або переддіабетичний стан. Діабет належить до метаболічних захворювань. Він впливає на те, як ваш організм використовує цукор, що міститься у крові. Для боротьби з цією хворобою вашому організму потрібно багато сил, пише Жіночий світ.

Діабет може залишитись з вами на все життя, та ви можете успішно контролювати його симптоми, якщо прийматимете виписані лікарем препарати і виконуватимете його рекомендації. Варто також утримуватись від куріння, вживання алкоголю та споживання продуктів з високим вмістом цукру.

До ранніх ознак діабету належать сильне відчуття голоду і втоми, сухість у роті, погіршення зору, свербіж шкіри та частіше сечовипускання. У серйозних випадках діабету також можна відчути біль або оніміння у ногах. Раптова втрата ваги та повільне загоєння ран також є ознакою того, що у вас може бути діабет.

Ось 5 корисних щоденних звичок, які варто сформувати людям із цукровим діабетом:

Щодня виконуйте фізичні вправи. Регулярні фізичні вправи допомагають контролювати рівень цукру в крові. Вони підтримують здорову вагу та підвищують чутливість до інсуліну. Коли ви тренуєтесь, м’язи використовують глюкозу в організмі для отримання енергії. Ви можете займатися бігом, плаванням, їздою на велосипеді чи танцями.

Підтримуйте рівень вологи в організмі. Пийте достатньо води, щоб рівень цукру в крові залишався у здоровому діапазоні. Це також допоможе запобігти зневодненню і вивести зайві токсини з організму. Вода зволожує ваш організм і зменшує ризик серйозного пошкодження клітин крові. Ви завжди можете споживати свіжі фруктові соки або будь-які корисні напої, які відповідають вашим уподобанням.

Знизьте рівень стресу. Стрес сприяє підвищенню рівня цукру у крові. Існують певні гормони, які виділяються, коли ви відчуваєте стрес. Ці гормони підвищують рівень глюкози в організмі. Вам слід займатися йогою та іншою діяльністю, яка допомагає розслабитись, щоб знизити рівень стресу і, в свою чергу, тримати симптоми діабету під контролем.

Підтримуйте здорову вагу тіла. Здорова вага дуже важлива для здорового життя. Контролюйте свою вагу, дотримуючись дієтичного режиму та залишаючись активними. Здорова вага допомагає підтримувати нормальний рівень цукру в крові. Людина, яка не страждає на ожиріння, має менший ризик розвитку таких серйозних захворювань, як діабет.

Подбайте про якість сну. Достатня кількість сну дуже важлива для психічного та фізичного здоров’я. Безсоння та нестача сну може безпосередньо впливати на рівень цукру в крові та спричинити збільшення ваги. Щоб підтримувати здоровий рівень глюкози в крові, вам потрібен якісний 7-8 годинний сон.

Поділись


Новини партнерів