5 речей, які не можна робити перед сном

За останні кілька років якість сну людей дійсно значно знизилась. Сон необхідний організму. Нестача сну може призвести до проблем зі здоров’ям. Зокрема, він пов’язаний з погіршенням концентрації уваги, збільшення ваги, розвитком депресії, зниженням імунної функції та підвищеним ризиком серцевих захворювань і діабету 2 типу, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Існує кілька факторів, які можуть порушити здоровий графік сну. Вони можуть включати підвищене навантаження, стрес, психічні проблеми тощо. Деякі ваші вечірні звички теж можуть знижувати якість сну.

Ось, чого вам варто уникати перед сном, якщо ви хочете відпочивати краще:

Споживання кофеїну. Кофеїн відомий тим, що допомагає нам прокинутись. Залежно від кількості споживання, ефект від виживання кофеїну може тривати до 6 годин. Тому ви повинні утриматися від напоїв, що містять кофеїн після 5 вечора.

Спорт. Виконання інтенсивних вправ перед сном може перешкодити нормальному нічному відпочинку. Це пов’язано з тим, що після тренувань підвищується температура і серцево-судинна активність організму. Як альтернативу ви можете виконати вправи з йоги, які допомагають розслабитись.

Використання технологій. Ваш смартфон та інші гаджети випромінюють синє світло. Воно здатне порушити циркадні ритми організму, оскільки пригнічує секрецію мелатоніну. Через це вам буває складно заснути.

Куріння. Нікотин, як відомо, має стимулюючий вплив на організм, тому він перешкоджає виникненню відчуття сонливості. Це не дозволяє людині заснути і може навіть спричинити порушення сну.

Переїдання чи навпаки, відсутність вечері. Лягаючи спати голодним або з’ївши занадто багато їжі, ви ризикуєте позбавити себе повноцінного відпочинку. Споживання важкої їжі перед сном може призвести до порушення роботи травної системи та погіршення сну. А сон на голодний шлунок може призвести до дисбалансу рівня цукру в крові.

Поділись


Новини партнерів