Яке зберегти максимум поживних речовин під час приготування їжі

Для запобігання втрати поживних речовин під час приготування їжі, ви повинні робити це правильно. Наприклад, водорозчинні вітаміни можуть розчинятись у воді, тому замочувати продукти, які їх містять – це не найкраща ідея. Є багато поживних речовин, які руйнуються, якщо їжа готується при дуже високих температурах. Та ви можете вжити заходів, аби цього не сталось, пише Жіночий світ

Ось кілька правил, яких потрібно дотримуватись, якщо ви хочете зберегти максимум корисних речовин в продуктах харчування:

Якщо ви замочуєте рис, не виливайте воду, в якій він стояв. Ви можете використати її для приготування їжі, це допоможе запобігти вимиванню поживних речовин.

Цілі бобові готуйте у скороварці, щоб зменшити тривалість впливу високих температур. Перед приготуванням замочіть їх у воді на 15-20 хвилин, так вони приготуються швидше.

Не додавайте до бобових харчову соду, вона руйнує поживні речовини, що в них містяться, особливо це стосується вітамінів групи В.

Ніколи не мийте овочі та фрукти після чищення. Щоб уникнути втрати поживних речовин, робіть це до того, як очистити та нарізати їх.

Якщо ви відварюєте овочі, не видаляйте з них шкірочку. Це допоможе уникнути руйнування та вимивання поживних речовин.

Овочі та м’ясо краще готувати на сильному вогні протягом короткого часу. Це покращить колір та текстуру їжі, а також зробить страви більш соковитими.

Готуючи зелені листові овочі, простежте, щоб зберігся їх яскраво-зелений колір. Для цього готуйте їх на сковороді без кришки не більш, як 5 хвилин.

Фрукти та овочі варто нарізати безпосередньо перед вживанням або приготуванням. Якщо вони довго лежать нарізаними, це може призвести до втрати поживних речовин.

Нарізайте овочі та фрукти великими шматками. Чим менше шматочків, тим менша загальна поверхня, яка контактує з повітрям. Так зменшується втрата поживних речовин внаслідок окислення.

Дотримуйтесь цих правил, якщо хочете зберегти в продуктах корисні речовини та отримати від їжі максимальну користь. Пам’ятайте, здоровий раціон – це найкращий спосіб зміцнити своє здоров’я та уникнути харчових дефіцитів.

Поділись


Новини партнерів