Що відомо про нову мутацію SARS-CoV-2

Вчені пояснили відсутність імунітету до COVID-19 у перехворілих 

Багато людей сподівались, що разом з 2020 роком закінчиться і пандемія. Однак, те, що ми зараз спостерігаємо, говорить про те, що вірус мутує, але не гине. Різновид коронавірусу, який був вперше зафіксований у Великобританії, зараз поширюється по всьому світу, пише Жіночий світ.

Все, що ми знаємо про новий штам вірусу, викликає занепокоєння – він легше поширюється серед дітей та взагалі є більш заразним. Однак, дослідження, проведене Public Health England, показало, що він не може спричинити більш важку хворобу та не є більш смертельним, ніж штами, з якими ми стикались раніше.

Вчені заявляють, що новий варіант вірусу може поширюватися швидше. Він був виявлений в Англії в середині грудня і призвів до того, що інші країни ввели обмеження на поїздки до Великобританії. На сьогодні кілька інших країн повідомили, що також виявили новий штам коронавірусу.

У ході дослідження дослідники порівняли 1769 людей, заражених новим варіантом, з 1769, які мали, як називали його вчені, вірус “дикого типу”. Обидві групи мали однаковий віковий, статевий, географічний склад.

З 42 осіб, які потрапили до лікарні, 16 були інфіковані новим варіантом, тоді як у 26 випадках інфекція була дикого типу, згідно з дослідженням. Що стосується смертності, від нової мутації SARS-CoV-2 померло 12 осіб, тоді як від вірусу дикого типу – 10.

Таким чином, статистично значущої різниці у тяжкості протікання захворювання чи смертності виявлено не було. Не було тако виявлено зростання ризику повторного зараження новим варіантом коронавірусу.

Однак, доля підтверджених випадків інфікування контактних осіб справді була вищою у людей, які заразились новим варіантом вірусу.

Поділись


Новини партнерів