Яких продуктів варто уникати астматикам

Астма – це хронічне захворювання легенів, яке вражає мільйони людей у ​​всьому світі. Кілька факторів можуть сприяти розвитку астми у людей. Генетика та алергії – це дві поширені причини. Цей стан поширений як серед дорослих, так і серед дітей, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Лікування астми може бути дуже складним. Воно не обмежується лише зверненням до лікаря. Є прості способи тримати ситуацію під контролем. Дотримання збалансованої дієти – один із популярних способів зменшити прояви астми. Та варто пам’ятати – в той час, як деякі продукти можуть сприяти полегшенню симптомів астми, інші здатні їх посилити.

Більшість продуктів, що не рекомендуються астматикам, впливають на стан пацієнта, викликаючи алергічні реакції. Ось кілька продуктів, від яких варто триматись подалі, якщо у вас астма:

Сіль. Сіль може викликати запалення горла. Запалення будь-якого типу може впливати на вашу дихальну систему, викликаючи симптоми астми. Рекомендується вживати сіль в помірних кількостях, щоб уникнути подібних ситуацій.

Арахіс. Алергія на арахіс – це один з найпоширеніших видів алергії, на яку страждають люди у всьому світі. Алергічні реакції можуть викликати і інші горіхи, тому варто завжди пам’ятати, що саме ви вживаєте. Ніколи не вживайте страв, інгредієнти яких вам невідомі.

Алкоголь. Напої з вмістом алкоголю, такі як вино та пиво, можуть спричинити симптоми астми через наявність у сульфітів. Крім того, їх споживання може також погіршити координацію рухів м’язів, що також може сприяти розвитку симптомів астми.

Молоко. Люди, які страждають одночасно на непереносимість лактози та астму, можуть вважати молоко шкідливим продуктом. Вживання молока може викликати у них такі симптомів, як кашель та хрипи.

Морепродукти. Багато людей мають алергію на молюсків. Тому, щоб убезпечити себе, утримайтеся від його споживання, щоб уникнути виникнення алергічної реакції. До поширених морепродуктів належать мідії та креветки.

Поділись


Новини партнерів