5 причин утриматись від зловживання алкоголем на цей Новий рік

Оскільки нас усіх турбує пандемія та невизначеність, пов’язана з локдауном, кожен з нас потребує свята, щоб відволіктись від тривожних думок та розвіятись. Новий рік може стати прекрасним приводом це зробити. Всі мають власні традиції святкування, та все ж більшість вживає на свята алкоголь, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Та чи можна назвати вживання великої кількості алкоголю найкращим початком року? Ось кілька причин уникати алкоголю на цей Новий рік:

Алкогольна залежність. Навіть помірне вживання алкоголю може призвести до розвитку залежності. Емоційну та фізичну залежність від алкоголю можна подолати тільки за допомогою фахівців. Вона може завдати організму величезної шкоди.

Порушення травлення. Вживання алкоголю може знизити ефективність перетравлювання їжі кишечником, що в подальшому може призвести до проблем з травленням. Найпоширенішими проблемами можуть бути надмірне газоутворення, здуття живота, запор і навіть діарея.

Зневоднення. Алкоголь призводить до зниження рівня вологи в організмі. Якщо разом з алкоголем не вживати велику кількість води, це може стати причиною зневоднення. Його наслідками є запор та інші розлади травлення.

Зниження лібідо. Вживання алкоголю може спричинити зниження лібідо. У чоловіків воно може навіть спричинити еректильну дисфункцію. В майбутньому це може спричинити проблеми у стосунках з вашим партнером.

Підвищення рівня цукру в крові. Вживання алкоголю може спричинити різкий підйом рівня цукру в крові. Особливо ризикують люди, які страждають на цукровий діабет. Також це сприяє збільшенню ризику серцево-судинних захворювань.

Тому, перш ніж випити алкоголю на Новий рік, подумайте, якої шкоди він може завдати вашому організму. Ви можете відсвяткувати цю подію, не вживаючи спиртного. Пам’ятайте, що вести здоровий спосіб життя – це найкраще, що ви можете зробити для свого тіла.

Поділись


Новини партнерів