5 простих способів позбутись запорів

Запори викликають занепокоєння у багатьох. Найчастіше з ними стикаються взимку, коли люди п’ють менше води, що і викликає труднощі з випорожненням кишечника, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Та ви можете зіткнутися з запором і з інших причин. В той же час, незалежно від того, що саме спричинило запор, ви можете вирішити цю проблему багатьма способами. Ось декілька способів, ефективність яких підтверджено часом та наукою:

Пийте воду. Завжди потрібно пам’ятати про необхідність вживати достатню кількість води. Це може здаватись надто очевидним, та зараз підтримувати здоровий рівень вологи в організмі може бути так само складно, як і знайти час для фізичних вправ. Варто пити чисту питну негазовану воду, не намагатись втамувати спрагу цукристими напоями.

Їжте більше клітковини. Часто запор спричинений нестачею клітковини в раціоні. Ви повинні вживати 20-30 г харчових волокон кожного дня. Для цього ваш раціон повинен бути багатим на різноманітні овочі та фрукти, а також горіхи та насіння.

Вживайте достатньо пробіотиків. Запор може виникати через порушення бактеріального балансу кишечника. Вживання пробіотиків дозволяє підтримувати достатню кількість корисних бактерій в кишечнику, тим самим зберігаючи бактеріальний баланс.

Включіть фізичні вправи у повсякденну рутину. Сидячий спосіб життя має величезний вплив на наше здоров’я. Тому надзвичайно важливо підібрати комфортний для себе режим вправ та дотримуватись його. Швидка ходьба, біг, їзда на велосипеді, вправи на розтяжку, присідання, тощо можуть допомогти вам вирішити проблему запорів.

Включіть у раціон натуральні продукти з послаблюючими властивостями. Чорнослив, інжир, насіння чіа, насіння кунжуту, інжир та ще цілий ряд продуктів можуть вам допомогти позбутись запорів, якщо вживати їх регулярно.

Поділись


Новини партнерів