6 здорових продуктів, які потрібно їсти, щоб швидко набрати вагу

Усі говорять про шкоду від ожиріння, але переважно забувають, що нестача ваги така ж небезпечна. Тому худорлявість – це далеко не завжди ознака міцного здоров’я. Вона насправді робить вас більш схильними до різних проблем зі здоров’ям, таких як остеопороз, переломи, проблеми з фертильністю та слабкий імунітет, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Вага вважається недостатньою при ІМТ меншому, ніж 18,5. За оцінками фахівців, це нижня межа, при якій організм може нормально функціонувати. Якщо у вас недостатня вага, вам потрібно набрати оптимальну кількість м’язової маси та підшкірного жиру, чого можна досягти лише вживаючи здорову їжу та дотримуючись здорового способу життя.

Ось кілька здорових продуктів, які допоможуть вам набрати вагу:

Рис. Рис – це калорійна їжа, яка може допомогти швидше набрати вагу. Чашка вареного рису містить 200 калорій, 44 грами вуглеводів і дуже мало жиру. Найкраще те, що його легко готувати і можна поєднувати з будь-якими овочами. Додайте до рису трохи солодкого перцю або стручкової квасолі, і ваша страва готова.

Горіхи. Горіхи – це джерела здорових жирів, які можуть допомогти вам збільшити м’язову масу. Це також ідеальна закуска, щоб подолати голод в середині дня.  Незалежно від того, чи ви обираєте мигдаль, кеш’ю або волоські горіхи – всі вони однаково корисні. Ви також можете змішати горіхи та насіння, щоб отримати різні види поживних речовин.

Курка та м’ясо. Збільшення споживання білка потрібно не лише тоді, коли ви намагаєтеся скинути кілограми, але також при спробі набрати вагу. Білок необхідний для нарощування м’язів, а курка та м’ясо – два найкращих джерела високоякісного білка. Вони також містять здорові жири, корисні для здоров’я серця.

Жирна риба. Жирна риба – це один з найкращих продуктів для тих, хто хоче набрати вагу. Наприклад, лосось містить близько 240 калорій і багато корисних речовин, включаючи жирні кислоти омега-3 та білки.

Крохмалисті овочі. Вживання крохмальних овочів – це простий спосіб додати більше вуглеводів і калорій у свій раціон. Вони допомагають набрати вагу, а також збільшити запаси глікогену в м’язах. Кукурудза, картопля та квасоля – це чудові джерела крохмалю, і вони повинні бути частиною вашого раціону, якщо ви хочете набрати кілька кілограмів. Ці продукти також містять різні поживні речовини і сприяють збільшенню кількості корисних бактерій у кишечнику.

Молоко. Молоко не тільки допоможе вам набрати вагу, а і зміцнить ваші кістки. Воно багате на кальцій, вуглеводи, білки та жири, тому його обов’язково мають вживати ті, хто хоче збільшити м’язову масу або набрати вагу.

Поділись


Новини партнерів